Siemens Field PG Hakkında Önerileriniz

husso35

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
194
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,işletmemize field PG alınması sözkonusu,çok teferruatlı programlama işleri yapmıyoruz,mevcut plc lerimizin hepsi S7-300,stl yazılımlı,Scada programlarımız siemens in değil,öncelikli kullanım amacımız arıza takibi,programda değişiklikler,operatör panelleri,programlarda eklentiler,vs.,sözkonusu cihaz PG olunca fiyatlar malum :),kendi laptop umda step-7 kullandım ben sorun yaşamadım ama sizin tavsiyelerinizi almak istiyorum,mevcut laptop umuzda kullanmak üzere sadece step-7 yazılımını alsak daha hesaplı.Kullanım açısından ciddi farklar yaratırmı,özellikle PG kullanan arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
işyerimizde 7 adet var :)

normal pc den hiç bir farkı yok. ama büyük işletmeyseniz gerekli. içinde bir çok yazılım ile birlikte geliyor. ayrıca daha sağlam.
 
dediğiniz gibi pahalı bir pc bazı makinalarda pg olmadan hiçbirşey yapamıyorsunuz çok teferruatlı kullanmayacaksanız pg ye gerek yok kullanmış olduğunuz makinalar çok eski değilse normal laptop ile işinizi çözersiniz en fazla usb den rs 232 çevirici bir adaptöre malolur...
 
Bizde de PGler var ancak ben laptop alınması taraftarıyım. Çünkü PGyi aldığınız takdirde donanımsal olarak ona bağımlı hale geliyorsunuz. Halbuki laptop olsa daha yeni, güncel modeller çıktıkça değiştirebilme şansınız var.
 
Bizde de PGler var ancak ben laptop alınması taraftarıyım. Çünkü PGyi aldığınız takdirde donanımsal olarak ona bağımlı hale geliyorsunuz. Halbuki laptop olsa daha yeni, güncel modeller çıktıkça değiştirebilme şansınız var.


bağımlı hale geliyorsunuz derken nedemek istediğinizi pek anlayamadım
 
PG endüstriyel amaçlar için üretilmiştir. Tozlu titreşimli ortamlarda normal laptoplara göre daha uzun ömürlüdür. Ama ben hiç bir zaman PG'ye para verip almam. Onu alacağınız para ile 2 tane laptop alırsınız en az 10 yıl gider o makineler.
 
Bende PG ye prim vermem şu zamana kadar tüm projelerimi normal laptoplarla sorunsuz yaptım.Ha bazen epromların silinmesi işleri içinse linkteki ürünler alınabilir.

IBHsoftec GmbH Eprommer and Erasures
 
bağımlı hale geliyorsunuz derken nedemek istediğinizi pek anlayamadım

Şunu demek istiyorum: PG'yi aldığınızda en az 5 yıl kullanacaksınız. Ama o arada pek çok yeni program, yeni işlemciler, vs. çıkacak ve sizin ihtiyaçlarınıza cevap vermez hale gelecektir. Halbuki laptop alsanız en iyisi 2000 TL. Her zaman daha az bir masrafla işlemcisi daha yeni, HDD, ram daha fazla... v.s. bir laptop satın alabilirsiniz.
 
benimde işyerimde pg ler var fakat ben normal laptop kullanıyorum ve pg'yide kimseye tavsiye etmem. Paraya yazık
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst