Servo motor enkoder montajı pozisyon sapma hatası düzeltme.

Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Herkese merhaba, servo motor üzerindeki enkoderın yanlışlıkla eksenini kaydırdım. Şuan bağlı olduğu sürücü sürekli takipçi hatası veriyor. Sürücüye ilk enerji verdiğimde motor bir yöne dönmeye çalışıyor ve çok kısa bir hereket yapıp sonra duruyor. Benim düşüncem ekseni bulmaya çalışıyor uzun süre motoru küçük adımlarla döndürerek enerji verip kestim ancak sonuç vermedi. Daha önce servo konularında bu tarz bir işlem yapan arkadaşlarımız varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
ND977a.jpg

aYy664.jpg

Y6jAm2.jpg
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Keşke encoder i hiç sökmeseydiniz size tavsiyem encoder in üstüne ve motor gövdesine bir keçeli kalemle işaret koyun motoru devreye bağlayın çalışmazsa encoder i çevirin motor çalışana kadar 1mm olarak encoder i çevirin çalıştıramazsanız bir servo motor tamircisine götürün!Belki onlar yapabilir!
 
c.berken cevap için teşekkür ederim. Aslında enkoderı sökmeyecektik ancak küçük bir montaj hatası yapıp enkoder diskinin bağlı olduğu vidayı gevşetince disk kaydı pozisyon hatası verdirdik. Söylediğiniz şekilde yapmaktan başka bi çağre yok gibi. Elimizde osilaskop var eğer bir yönetimi varsa sinyal çıkışlarından osilaskop ile kalibre edebiliriz diye düşünüyorum. Ancak neyi nasıl yorUmlamamız gerektiğini bilmeden zor.
 
Takipteyim.encoder missalligment yapanıda bulmakzor ...
 
Ankarada bulamadik cuneyt bey.40 mikron hassasiyetli bir montaji soktugu gibi takmayi dusunen ustalarimiz var ama sonuc husran.
 
Ankarada bulamadik cuneyt bey.40 mikron hassasiyetli bir montaji soktugu gibi takmayi dusunen ustalarimiz var ama sonuc husran.
size bir arkadaşımın numarasını atacağım servo motor konusunda uzmandır kocaeli gebze de yeri yapılacak birşey varsa mutlaka yapıp çözer
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst