SERVO İLE STREÇ KESİMİ

güvenç

Üye
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
88
Puanları
1
şişe streçleme(soda şişelerinin isteğe göre4,6,12li olarak naylonla sarılması)işlemini yapmak için servo motor şişe adetine göre streci belirlenmiş uzunluktta kesmesi gerekiyor.Örneğin şişe grubu 4'lü ise 100 cm
6'li ise 150cm
12'li ise 200cm
uzunluğunda kessin istiyorum ben bu programı PLC ye yazıp servoyu kontrol edebilirmiyim,yada plc kullanmadan direk servonun programından böyle birşey yapabilirmiyim.yani burada servo programlamanın kapsamında sadece servo ile bu işlemi yapabilirmiyim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
güvenç arkadaşım merhabalar ,

1- bu işlemi plc - servo kullanarak yapabilirsin. Bu konfigurasyonda pozisyon kontrol komutlarını destekleyen transistör , 100kHz ve/veya üstü pals çıkışlı bir plc kullanmanız gerekir. Servo olarakta dahili pozisyonlaması olmayan pozisyon programlanması yapılamayan daha ucuz olan aptal servo dediğimiz sürücü işini görür. Pozisyonlama programlarını plc ye yazarsın servoyu kontrol edersin.

2- Dahili pozisyonlama özelliği olan bir servo set alırsın. Senin istediğin işte zaten 3 konum var. Buda 3 pozisyonlama bilgisi ederki bu 3 konumunu servonun 3 dahili pozisyomlama registerına girersin birde bu registerların ayrı hız ayar regısterları vardır. Kesim hızını ayarlayabilirsin. Absoulte çalışabilirsin . Böyle bir sürücüde dahili home özelliği olduğundan plc ye gerek olmadan kolayca home buldurursun.

2. seçenektekini kullanarak sadece servo ile yapabilirsin. Yalnız konum geçişlerini dijital girişlerden aktif ve/veya pasif yaparak kontrol edebilirsin. Böylece operatör panelde kullanmazsın.

Kolay gelsin , başarılar dilerim...
 
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim;
Bildiğim kadarıyla servoya gönderilen pals sayısı servonun konumunu, bu palslerin frekansı ise servonun hızını etkilemektedir.
örneğin 123 derecelik dönüş için ne kadar zamanda kaç pals göndereceğimi nasıl bileceğim.Bir de palslerin frekansı ne kadar
fazla olursa servonun cevabı okadar hızlı olur değilmi
 
Kac adet pulse ile kac derece dondurecegi, surucunun ayarlari ile belirleniyor, sabit bir deger degil. Her pulse ile belirtilen miktar kadar ilerler. Dolayisi ile ne kadar hizli Pulse gonderirsen o kadar hizli doner. Ama bahsettigin iste pulse ile surmek yerine diger yontemleri kullanman daha dogru.
 
Gözden kaçan bir sorun var sanırım. Eğer streç filmin rulo halinde ise rulo kalınken hesaplayacağın adım sayısı rulo inceldikçe ebatı değişterecektir. Örnek olarak ilk başta 100 derecelik dönüşle 30 cm streç kesebiliyorsan rulo azaldıkça bu bpy bir hayli düşer. Onun için streçe bir encoder bağlarsan işini görür diye düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,160
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst