sensör seçiminine yardım ve tavsiye lütfen

sycoraxfb

Üye
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
37
merhabalar herkeze.
farklı bir proje yapmak istiyorum ama hangi sensör olabilecegini bulamadım. önce durumu anlatayım 4 tane kutular oldugunu dusunun ve her kutuya farklı 4 cisim gelicektir a b c d olarak isimlendirirsek. 1. kutuya a geldiginde yesil b geldiginde kırmızı gibi farklı ısıklar yanacaktır. ama o kutuya hangi cisim geldigi anlaması icin ne tip bir sey kullanmalıyım.
teşekkurler
 
Örnek verecek olursak kalem, klavye, cep telefonu, hopalör gibi birbirinden farklı cisimler ise load cell kullanıp bu cisimlerin ağırlığını PIC(PLC de olabilir) ile bir yerde toplamanız gerekmekte, her cisim için ağırlık kodlaması yapılabilir. Mesela kalemin ağırlığına 200gr derseniz load cell e 200gr lık cisim geldiğinde yazdığınız PIC e 200gr lık cismin geldiği aktarılır ve entegrenin çıkışındaki led in yanması sağlanır. Ama her cisin için ayrı ayrı kodlama yapılması gerekmekte.
 
bu kutunun boyutunu ve içine girecek cisimleri söylersen çözüm üretmek daha kolay olacaktır... ama genel olarak sanayide dolu boş uygulamaları için kapasitif sensörler kullanılır. ama farklı farklı ürünler için biraz çalışmak gerek...

kolay gelsin
 
Daha detaylı açıklama yaparsan yardım etmemiz kolaylaşır...
 
4 farklı cisim dyorsun. cisimlerin farkı ne?
bu farklardan yola çıkarak sensör( transdüser ) seçimini yapman gerekli olucaktır. cisimler hakkında bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst