Sensör ile Metraj ve Hız Hesabı

emin1

Üye
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
35
Puanları
1
ıyı gunler hayırlı calısmalar. arkadaslar benım sızlere bır sorum olacaktı. bır makara uzerınden gecen telın kac metre tel gectıgını ogrenmek ıstıyorum. makara uzerınde 6 adet vıdadan sensor ıle bılgı alacagım. hem makara hızı hem uzerınden gecen telın metrajını ogrenmek ıstıyorum. makara sureklı uretıme gore capı degısecek. gereklı hesaplamaları nası yapacagım formullerını bılmıyorum yardım edermısınız.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Makara üzerine bağladığın sensör ile 1 turda 6 pals alacaksın. Ancak hassas bir hız ve metraj ölçümü bu şekilde yapılamaz.
Ama siz bu şekilde yapmak istiyorsanız.
makara çevresi / 6 = 1 palseki çevresel ilerlemeyi bulursun.
ölçüm aralığın belli ise bu aralıkta kaç pals okunduysan buna göre metrajı ve hızı hesaplayabilirsin , ama yine tekrarlıyorum bu şekilde çok sağır bir sistem olur, ayrıca makaranın dönme hızı yüksek ise sensör ile hata oranı daha da artar.
 
merhabalar,
bir kasnak ikinci kasnakla kayisla baglidir ikinci kasnak ozarinden gecen ipin bir tur atiynda uzunlugu 145 mm radir. Makinaya starti bastiymizda kompilik 2544 ta na niyna sayisi olan cambari, 50 tana niyna sayisina kac mm tra ip veracagini ekrana gostarmam icin nasil matematik hisob yapmam lazim lutfan yardamci olurmisiniz.
Yenada birinci kasnagi capini artirib azaltiymda ipin veracak olcusunu diyistirsi bunu ekranda gostarmak istiyurum ama makinayi hizini deyistirdiymda ipin olcusu deyistirmayacaktir. kolandiyim plc deltadir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst