Sektör mü değiştirsem ?

Merhaba arkadaşım aramıza hoş geldin malesef senin ve diğer arkadaşların dediklerine tamamen katılıyorum.Teknik elemanın kaderidir hem herşeyi bilmek ve yapmak zorundadır hemde bu tip olaylara maruz kalmaktadır .katlanmak çok zor her gün kendini avutmak için bahaneler uydurursun .Eğer faabrikada çaalışacaksan maaşın ve şartlarının çok iyi olması lazım aksi taktirde durum ileriye doğru zorlaşarak devam ediyor Tecrüben arttıkça daha çok sey seni rahatsız ediyor.Eğer yol yakınken kendi işini yapabiliyorsan yap yoksa durum bu .Sana hayatta başaarılar dilerim.
 
Herkesin kendi hayatına ve kafa yapısına göre tercihleri farklıdır. Kimisi iş stresli olsun ortam kötü olsun benim için hiç önemli değil ben aldığım paraya ve mesai sonrası hayatıma bakarım der. Kimisi işim ve çalışma ortamım huzurlu olsun işim daimi olsun maaş çokta önemli değil der. Kimisi doğduğum meslek değil doyduğum meslek der farklı alanlara yönelir. Kimisi için hiç birinin önemi yoktur sadece kariyer peşindedir. Hepsine saygı duymak lazım neyi istiyorsanız onu yapın seçimleriniz hayatınızdır. Ama unutmayın ki piyasaya soyunduysanız kurtlarla ve çakallarla sürekli dans etmeye hazır olun.
 
bu kuyu kazma, ayak kaydırma oyunları malesef her yerde var, özellikle elektrikle alakalı yerlerde daha da çok var anladığım kadarıyla
şahsen ben en mantıklı yol olarak fazla bu tip insanlarla muhatap olmamayı tercih ediyorum
 
6 yıl öncesine kadar maaşlı çalışan, şimdi ise kendi işyerinde 6 çalışanı olan teknik adamım. Montaj hattında çalıltığım teknoloji fabrikasındaki Bakım arge departmanına geçiş yapamadım bu oyunlardan dolayı. Sonrası durum budur işte. Ama işveren olmakta çare değil. Sahanın tam ortasında herkesin rakip olduğu bir oyunda buluyorsun kendini.
 
Teknik eleman olduğum güne lanet olsun okadar netim. Ekat için 1 ay boyunca 40 ımda maymun gibi direklerde gezdim, yüksekte çalışma belgem var, sap biliyorum, yabancı dilim var, otomasyon plc kumanda zayıf akım yahu ne istersen servisine bilgimle ahlakımla adamlığımla bin basarım. Bugün özel bir hastaneyle iş görüşmesi yaptım asgari ücret teklif etti. Önceki iş yerimde 2800 lira maaş alıyordum ve yol parası dahildi. Fabrikaların alayı tırt olmuş olmayanda asgari ücrete tabi. Vallahi üstadım hanımın incik boncuk dükkanına takılıyorum 20 gündür. 40 bin lira sermayeyle açtık tam 6 ay önce. Günlük 300 lira az çok cirosu var. Yarısı masraf desen kalır 150 lira. Ayda nerden baksan 4 bin kalıyor. Kredim bitsin tek derdim o. Ne sektörü ne teknisyenliği bu memlekette.
Helal olsun ustam çok güzel konuştun becerinle bilginle bir yere gelmek zoorr okadar eğitim aldım nafile, siyaset yapacaksın birde sağlam bir dayın olacak bu devirde okumak ta bitti artık, kaçtane üniv. Mezunu var yarısı boşta ne diyelim.. Siyaset
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst