Scroll ve Rotary Kompresörlerin Arasındaki Farklar

demiray teknik

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
828
Puanları
256
Yaş
60
Konum
ankara
SEVGİLİ MESLEKDAŞLAR
son zamanlarda klimalardaki scroll ve rotary komplerin arasındaki farklar kafamı kurcalıyor.. nette aradığımda çok net bilgiler bulamadım elinde döküman olan arkadaşlardan rica etsem de konu yürüse bizde bilgilensek..
mesela rotary yerine scroll takarsak ne olur negibi farklar ortaya çıkar ne gibi eklenti ler yaparız veya sökeriz gibi konular zihnimi kurcalıyor...şimdiden teşekkürler...
not: açıklama yapacaklar bol bol dua edilecektir...:cool::cool:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sevgili Demiray,
Aslında konu üzerine bir çok tartışma maddesi açılabilir. Ama Rotary kompresör ile Scroll kompresör arsındaki farkları ve kullanım şekillerini anlatmaya çalışayım.
-Scroll kompresörler rotary kompressörlere göre daha dayanıklı ve daha verimli kompressörlerdir. Sürekli gaz akışı sağladıkları için sistemdeki fasılalı gaz simülasyonu olmaz.
-Rotary kompressörler daha fazla mekanik parça ile kontrol edilir ve eksantirik bir disk şafta bağlı döndüğünden titreşimi fazladır.
-Likit gaz dönüşlerinde rotary kompressörlerin hasarlanma oranı çok yüksektir. Scroll kompresörler bu duruma daha dayanıklıdır. Hatta bu durumu rotary kompressörlerin emişinde bulunan o kalın akümülatörden de anlayabilirisn.
-Sistem de rotary-scroll değişikliği yapacaksan, yağ özelliklerine ve kapasiteye uyduğun sürece hiç bir sorun ile karşılaşmazsın.
-Rotary kompressörler çalışma basınçalrı olarak çok dar bir aralıkta üretilirler. Bu nedenle çok soğuk hava şartlarında ısıtma modunda çalışan cihazlar ömürlerini çabuk doldururlar.
-Scroll kompressörlerde Medium serisi (Orta basınç) -7 / +12 derece gibi neredeyse 20 derecelik bir çalışma basıncı aralığı bulunur. Bu nedenle sağlam cihazlar olarak tanımlanır.
-Rotary fobim yoktur ama karşılaştırma dersen tabi ki scroll kompressör. Bunu üretilmekte olan neredeyse bütün klima cihazlarında artık standart olmasından anlaya biliriz. Hele bir de DC inverter olursa yeme de yanın yat :)
 
Gerçekten güzel bir kaynakmış. Teşekkürler
 
Abim birde benim bir sozrum olucaq diyelim sade klimaya invertor kompressor takarsak ne olur..
 
olmaz elnur olmaz......
o kompresore nasıl yol verceksın frekansını:(dolayısı ıle devrını ) ne ıle ayarlayacaksın?? he olur tum ınverter kartlarını o klasık klimaya aktarırsan olur..
benım anadola 2000 motor taktığım gıbı her dakka elınde takım ıle klimaya girişirsin ..ddd
 
Abim birde benim bir sozrum olucaq diyelim sade klimaya invertor kompressor takarsak ne olur..
Olur ama değmez kardeşim.
Harici olarak satılan DC Inverter sürücüleri klimadan pahalı. OEM olarak sürücü bulsan, o'da açık kaynak değil. Yani astarı yüzünü geçer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,976
Kullanıcılar
450,021
Son üye
eimqoeL

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst