Schneider masterpact kompakt şalter

burak2434

Üye
Katılım
16 Mar 2018
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba, Tesisimizde 2 adet 3200A schneider masterpact NWH1 kompakt şalter ve micrologic 2.0e kullanıyoruz. 4 saatlik bir elektrik kesintisi yaptım Bakım için sonrasında tekrar enerji verdiğimde şalter elektriği geçirdi ve çalıştı ancak 1 micrologic ekranı ölü idi diğerinde ise değerler vardı ama ekran aydınlatma ışığı yanmıyordu. bir süre sonra o ekranda öldü. tekrar enerjiyi kesip ekranı ölü olanın micrologic kısmını söktüm ve piline ulaştım pili ölçtüm olması gerektiği gibi 3,6 V idi. yine de ekrana değerler gelmedi. ertesi gün tesise geldiğimde 1 ekranda hem ışık hem görüntü vardı akım yükü %35 civarında idi. diğerinde ise yük %10 civarında idi ve sadece değerler vardı ekran aydınlatması çalışmıyordu. şuanda bu şekilde. schneideri aradım ilk aradığımda nominal değerin %20sinin altında olduğunda ekranın çalışmayacağını söylediler bu bana pek mantıklı gelmedi. 2. sefer aradım bu sefer de harici 24Vdc ile ekranı test etmemi söylediler.

uzattım kusura bakmayın ; sorum şu bu neden oldu ? ekranın enerji prensibi nedir? şalter enerji altında iken micrologic'i söküp pili değiştirebilrmiyim?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst