Scada hakkında tüm yardımlar için sağolun

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Merhaba
Yaklaşık 1 ay önce Scada ile PLC otomasyonunu merak ettiğimden işimi bıraktım.İmkanları daha kötü fakat öğrenebileceğim bir yerde başladım ama umduğum gibi çıkmadı.Şuan eski yerime tekrar döndüm fakat okadar hırslandımki geceleri tabir yerindeyse kalem kağıt ders çalışmaya internetten indirdiklerimi öğrenmeye başladım.Kullanılmış bir seri portlu HPCompaq nx9005 aldım ve bu sitedeki scada hakkında hemen herşeyi indirip okuyorum.Özellikle titus tan ve siteyi kurandanda Allah razı olsun.Sevyem amatör bile değil ama göreceksiniz kısa sürede kendi PLC proğramımı yazıp scadayla haberleştireceğim,tabii sizin yardımlarınızla.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
İşte otomasyoncu olmanın 1nci koşulu sabır ve yılmamak.
 
Herşey merakla başlar arkadaşım. Bir gün gelecek ve emeğinin karşılığını fazlası ile alacaksın. Aslında benim durumumda senden farklı sayılmaz.
 
azmini destekliyoruz arkadaşım
 
hocam yazın bana da müthiş bir gaz verdi :) bende de eskiden beri bir merak vardı ben de yeni yeni başladım içine girmeye açıkçası karamsarlık vardı ama şu an bana şevk verdin :) inşallah istediğin bilgilerle donanıp istediğini gözün kapalı yaparsın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,271
Mesajlar
916,366
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst