Sayıcı ve PLC

baggio

Üye
Katılım
29 Ara 2007
Mesajlar
97
Puanları
1
Arkadaşlar örnek bir proje inceledim.Bende böyle bir konveyör yapmak istiyorum.Elimde CT6S bir sayıcı ve 14 SS plc var.ct6s sayıcısını sayma için kullanacağım.Bir tane endüktif sensörüm var. bunun önünden malzeme her bir geçince sayıcı 1 artacak..Ayrıca makinayı otomatik moda alırsam sayıcıya 5 yazdığımda 5 tane ürün end. sensörden geçince konveyör motoru durduracak..
İncelediğim projede sayıcıyı Plc nin çıkışına bağlamış.Peki ben sayıcıya 5 yazdığımda Plc 5 e kadar sayma yapma işlemi emrini nerden alıyor.bun u anlayamadım.Yada 5 tane saydı diyelim.Sayıcıdaki sayı ile kendi işlem sayıının aynı olduğunu nasıl karşılaştırıp motoru durduracak.Sayıcı mı bunu yapıyor yoksa.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kardeş yapacağın uygulama için PLC ye ihtiyacın yok. Hemen hemen bütün sayıcılarda Set edilmiş değere ulaştığında konum değiştiren kontaklar vardır. Onşardan faydalanabilirsin.
Yada illa PLC kullanacaksan o zamanda sayıcıya ihtiyacın yok, PLC içinde bol miktarda sayıcı var. Bir Op panel vasıtasıyla değer girişi ayarlarak istediğin şekilde bir çalışma gerçekleştirirsin...
 
Sayın Yalısım,

Ertek68 'in söylediklerine katılıyorum.
 
eger plc kullanıyorsan sayıcı kullanmana gerek yok
plc nin x0 girisine sensoru bagla , plc adet sayim islemini kendi yapacaktır

yada sayiciyi kullan plc kullanma
 
sağol..Ertek üstad ile halleetik.Aydınlattı..Mantığını anladım..Biraz yazılım için uğraşsam olur galiba..
 
ben sistemimde encoder kullanacağım için dcnt komutunu kullanmam gerekiyor..fakat tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum...bununla ilgili örnekler paylaşırsanız bana çok büyük yardım etmiş olacaksınız..
 
entegreylede yapa bilirsin 16f877a pikiyle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst