Savunma Sanayii Fuarı, 7-10 Mayıs Tüyap'ta

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,187
Puanları
181
Yaş
39
IDEF'13
AVRASYA BULUŞMASI

SAVUNMA SANAYİİNİN EN ÖNEMLİ BULUŞMASI 7-10 MAYIS 2013’TE TÜYAP’TA Milli Savunma Bakanlığı himayesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın yönetiminde, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizasyonunda gerçekleştirilecek IDEF’13 11’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, 7 - 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece-İstanbul’da düzenlenecektir. Savunma sanayiinin bölgemizdeki en kapsamlı ve önemli pazarlama platformu olarak dikkat çeken IDEF’13 11’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, savunma sanayi sektöründeki lider firmaları bir araya getirmektedir. IDEF; Kara, Deniz, Havacılık ve Uzay, Ulaşım, Lojistik Destek Faaliyetleri ve Levazım Malzeme Araç ve Gereçleri’ni kapsamaktadır.

IDEF’11 10’uncu Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 46 ülkeden 633 katılımcı ve 52.502 ziyaretçinin ve T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün katılımı, Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül ve TSKGV Genel Müdürü Sayın Hayrettin Uzun’un ev sahipliğinde, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin organizasyonunda 10-13 Mayıs 2011 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi - Büyükçekmece / İstanbul’da gerçekleşti.
IDEF’11, 104 ülkeden

  • 633 Firma ve Firma temsilcisi
  • Madagaskar Cumhurbaşkanı
  • 34 Bakan ve Bakan Yardımcısı
  • 12 Genelkurmay Başkanı ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı
  • 437 Yabancı Delegasyon Temsilcisi ve 52.502 ziyaretçisiyle dünyanın en önemli savunma sanayi organizasyonları arasında olduğunu bir kez daha kanıtladı.
IDEF’11 ayrıca 15 ülkeden 244 basın mensubuna da ev sahipliği yaptı. Fuar süresince yabancı delegasyonlarla katılımcı firmalar arasında 2.038 planlı ikili görüşme gerçekleştirildi.

Fuar kapsamında 2011’de Yüzüncü Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Türk Hava Kuvvetleri’nin “100’üncü Yıl Etkinlikleri” gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlikler ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.
Ayrıca; ulusal özgün tasarımla Türk Tersanelerinde inşa edilen su üstü harp gemileri Büyükçekmece Koyu’nda yabancı delegasyon tarafından ziyaret edildi. Bu çerçevede; MİLGEM projesinin en önemli unsurları arasında yer alan Heybeliada sergilenen gemiler arasında yer aldı.

ayrıntılı bilgi: IDEF'13
 
Evet bir fuar daha bitti...dehşetti, katılımıyla , sunumlarıyla, ürünleriyle...
Bir guru günüydü....
Askeri işlerde para varya :) herkes bu sektörde yoğunlaşmış sanki..
Takip edenler bilirler çok fuar gezeriim, bu kadar yerli ürün olan bu kadar katılımlı bir fuar görmedim ki herkes giremediği halde bu fuara...sadece profosyoneller girebilir, kartvizit gereklidir, silahla girilmez, 18 yaş altı giremez diye uyarıları sadece bu fuarda gördüm...

Çok fuar gezdiğimden midir nedir, bazı ürünler çokda bir heyecan yaratmamaya başladı bende eskisine göre...artık CNC türü cihazları, robot kolları, quadrokopter tarzı şeyleri icattan saymamaya başladım :)

en çok ilgiyi silah stantları çekti, daha sonra tan top tüfek :) similatörler ve sanal atış platformları da denemeye değerdi ve herkes böyle düşündüğünden sıralar çoktu. katılamadım bu kez...

Arkadaşlar o kadar iyiydiki ve büyüktü ki hani birebir konuşmya incelemeye kalksam fuar boyunca sürekli orda olmak gerekirdi. ben ancak sadece 4 saattde boş boş gezebildim, sormadan oyalanmadan ve hala gezemediğim yerler vardı.

güzel şeyler duydum gördüm, YARIN SON GÜN, GİTMEYENLERE DUYRULUR...

Tübitakın klriptolamada dünyadaki 3 birimden biri olduğunu, jandarma nın aselsana özel telsiz ürettirdiği, içinde harita gps ve 250 kanal olan ve kriptolu telsizlerden ve bunu dünya kadarda avrupaya sattığını, su içinde kullanılabilen bilgisayarlar, yerli ihalar, helikopterler (ATAK), tanklar (ALTAY), Uzaya gönderdiğimiz yerli uyduları, gördükçe duydukça göğsümüz kabardı, mutlu olduk... valla anlatılcak çok şey varda sığmaz be ya buralara :) kalın sağlıcakla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst