Sanal Port Yardımı İle Mikroişlemci Programlama

truvadc

Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
109
Puanları
1
Arkadaşlar elimde seri port programlayıcı var. Laptop da seri port girişi olmadığı için programlama yapamıyorum. Seriden usb çeviren kablo kullanarak programlama yapabilirmiyim. Evetse nasıl yaparım. Sanal port oluşturan bir programmmı kullanmam gerekir?
 
Sanal USB kullanmaktansa USB portlu programlayıcı kullanmanı tavsiye ederim. çünkü bir çok sorunla karşılaşabilirsin. Bu tip uygulamalarda verim alamayabilirsin.
 
Merhaba
Bu link tahmin ediyorum işinizi görecektir.Kolay gelsin.
MANHATTAN : USB - Seri Adaptör


Bu gibi dönüştürücülerin bazılarının, pic'in programlama moduna geçmesi için gereken 12-13 volt'u üretemediğinden seri port programlayıcıyı çalıştıramadığına şahit oldum.
Siz bu ürünü bu amaçla kullanmayı denediniz mi?
 
Merhaba
Bahsettiğiniz konu hakkında çok fazla bilgim yok.Fakat VB Net programlarımın testini notbukta yaparken benim işimi gayet güzel görüyor(hız biraz yavaşlıyor ama önemli değil).Zaten link vermemin sebebi de ayrıntılı incelenip ona göre karar verilmesi içindi.
 
Benim PIC programlayıcı seri porttan programlanıyor ve laptopta kullanmak için USB-Serial Port adaptörü kullandım ve PIC yazmakta çok zorlandım. yazılan veriyi okutmak istediğimde ise alakasız kodlar okudum. sanki USB çevirici bilgi aktarırken bir şekilde veriler değişiyor. en güzeli XP yüklü masaüstü bilgisayar kullanmak...
 
Programlamak istediğin mikrodenetleyicinin kataloğundan programlanırken ne kadar voltaj ile programlandığına bakabilirsin, örneğin yanlış hatırlamıyorsam pic16f84a'da minimum 5,5 V gerilim gerekmekte. İkinci olarak Usb ve rs232 veri transfer hızları birbirinden farklıdır. Bu farklılığı da aşman gerekmekte. USB girişli programlayıcı almanı öneririm.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,079
Kullanıcılar
450,046
Son üye
premier92

Yeni konular

Geri
Üst