Sahte LM317

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
YUHARA ve de CUHARA :D
Hem national hemi de HVK.
10 $ a bulabilirsen 10 tene al.

Ama senin kablolar da orijinal BOBİN haa :p
@sasen1 görmesin seni fena kötekler.
Benim köteğimi az mı yedi.:)

Resimler sembolik konulmuş. Ben güvenemem.
İşte benimde anlayamadım konu bu resimdeki ilk yaptığım ici pazar yeri gibi karmaşık lm317 uzakta 3 ayrı devre var dogrultma kısa devre koruması ve güç kısmı bu halen çalışıyor bu devrede yaklaşık 5 amperde 7 dakika kadar yükte kullandim aşırı ısındığı icin kapattım bu devre nasil oluyorda cakisiyor sonradan yaptıklarım calismiyor bir türlü çözemedim acemi şansı heralde ayrica sorunlu çalışan kısa devre koruması rölesi ni daha erken bırakması icin negatif bacağa 1 k direnc bağladım simdi sorunsuz ve hassas cakisiyor kisa devre anında hemen role kontak değiştirerek devreyi koruyor sadece minimum da 1.2 vol çıkışta calismiyor. Bana göre cok ilginç bir durum tam koteklenmeye ye uygun bir konu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260421_100322_Gallery.webp
    Screenshot_20260421_100322_Gallery.webp
    104.7 KB · Görüntüleme: 10
sadece minimum da 1.2 vol çıkışta calismiyor. Bana göre cok ilginç bir durum tam koteklenmeye ye uygun bir konu
KÖTEK. 👊 Sağlı sollu sumsuk .. 🤜:rolleyes:🤛
Şönt üzerinde yaklaşık 1V gibi gerilim düşümü olmalıdır.
1.2V ta kabloların hatta probların direnci de çok önemli hale gelir.
Bir de devrede yük direnci varsa vay haline.

Olmasa da olur. Probları direk gısa devre et yine de çalışmayabilir.
Dediğim gibi anlayamıyorum karambole çalışıyor devre acemi şansı devreyi yükte yada boşta iken 1.2 volt uzeri kisa devre yapınca role kontak değiştirerek voltajı kapatıyor. Lm 317 ters emk dan yanmasın diye baskı devre matkabini uyduruk bir cin mali basit adaptör ile çalıştırıyorum

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri