SAHA MÜHENDİSİ ya da SUPERVİSİOR ne yapar ?

phuilluios

Üye
Katılım
21 Kas 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
30
Çukurova Üniversitesi Elektrik Elektronik Mh 3.sınıf öğrencisiyim Şuan Best Trafoda staj yapıyorum ve ileride Sahada çalışmak istiyorum ancak bunun için kendimi geliştirmem gereken konuların ne olduğunu kestiremedim bilgili abilerim arkadaşlarım yardımcı olurlarsa sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Transformatör firması saha mühendisleri kurdukları monoblok köşkleri ve sistemleri alıcıya tanıtırlar. nasıl kullanıldığını, arıza anında neler yapılması gerektiğini kesicilerin toprak ayırıcıların nasıl devreye alındığını nasıl devreden çıkarılacağını anlatırlar.
 
Sn.phuilluios, saha mühendisi gerçek mühendislik yapar. Süpervizör ise çalıştığı kurum adına iş yapan diğer bir firmanın sahadaki uygulamalarını, projeye uygun bir şekilde, iş güvenliği, işçi sağlığı , ilim ve fen kurallarına göre yapılıp yapılmadığını denetler yönledirir iki firma arasında o iş ile ilgili ilişkinin sıcak ve hızlı olmasını sağlar.
Her konuda kendini geliştirmen gerekiyor. Çok okumalı, çok araştırmalısın. Her sektörün ayrı bir tecrübesi ve uzmanlığı vardır.Ülkemiz şartlarında artık nerede nasıl bir sektörde mühendislik yapmak nasip olursa o işin gerektirdiği uzmanlığı yakalamaya çalışmalısın. Mühim olan elektrikle ilgili her sektörde başarı basamaklarını tırmanabilecek donanıma sahip olabilmektir.Bunun için çok araştırmak, okumak, fuarları ve dergileri takip etmek ve çalışma fırsatı bulduğun zaman üşengeçlik ve kibir yapmamandır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst