S7300 PLC SF Durumu ve Auto Reset İşlemi

gokhanax

Üye
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

Bir projemde S7300 PLC ile sahadaki sensorlardan verileri toplayıp OPC server ile merkezdeki bir servera aktarıyorum. Son zamanlarda PLC bir türlü bulamadığım bir sebepten ötürü farklı zamanlarda "SF" hatası veriyor ve PLC ye reset atınca düzeliyor. Tabi bu işlem için öncelikle PLC nin hata durumundan haberdar olmak sonrada uzun bir yol alınıp PLC nin yanına gidilip reset atılması gerekiyor.

Acaba böyle bir durumda PLC de yazılacak bir kod ile yada ne bileyim varsa bir OB vasıtası ile PLC de hata oluştuğu durumlarda PLC yi otomatik olarak reset atabilir miyim? ve bu işlemi nasıl yaparım?

Saygılarımla,
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bir networke Merker yazıp programı reset edersin sf hatası işletilemeyen bloktur ve plc de bunu diagnostikten bulup resetleme yaptırabilirsin SYG
 
Diagnostik içinde hangi blokta ve nerede olduğuna dair bir ibare olması lazım, en azından neden olduğunu ve ne yapman gerektiğini sana anlatır, help on event tabındaki dosyayı dikkatli okumanı önerebilirim module information içinde diagnostic buffer'ın bir resmini gönderirsen belki daha fazla yardımcı olabiliriz..
 
Bu konuda bir de ben birşey eklemek isterim acaba bu tip durmlar için Simensin kendi oluşturduğu OB bloklarının yanı sıra bizde bir OB oluşturuabilirmiyiz direk hata olduğunda çağırılabilmesi için?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst