S71200 Main Board Modülüne Npn Sensör Nasıl Bağlanır?

kurusaray

Üye
Selamlar.

Yurtdışında bir arizam var. Sisteme bir proximit sensör bağlamam lazım. Müşterinin elinde Npn proximit sensör var. 1200 grisileri pnp bağlı olduğu için orayı npn ceviremiyorum.

Birde plc üzerinde sb1223 dijital giriş modülü mevcut. Bu modül giriislerini npn yapabilirmiyim. Direnc bulamadık. Pul-up için.

Uzaktan yazılım güncellemesi yapabiliyorum. Yazılımsal her türlü degisiklik mümkün.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-14-10-32-00-026_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-06-14-10-32-00-026_com.android.chrome.webp
    40.5 KB · Görüntüleme: 6
SB1223'ün 3 farklı kodu çıkıyor aratınca ona bakmak lazım. Ama yazılımla PNP giriş NPN'e çevrilmez, yine bağlantıda common'lara verilen sinyallerde değişiklik yapmak lazım. Her türlü bağlantı işi ile uğraşılacaksa sensör ile röle çektirin rölenin açık kontağından sinyal aldırın.

SB1223'ün 3 farklı kodu çıkıyor aratınca ona bakmak lazım. Ama yazılımla PNP giriş NPN'e çevrilmez, yine bağlantıda common'lara verilen sinyallerde değişiklik yapmak lazım. Her türlü bağlantı işi ile uğraşılacaksa sensör ile röle çektirin rölenin açık kontağından sinyal aldırın.
Malesef rolede yok. Dağın basi gibi biryer.
Ah bı direncim olsaydı. 24v giriş çıkışlı 2giris 2 çıkış modülü

SB beslemesine artıyı direkt verin.
eksiyi ise NPN sensörün çıkışından besleyin.
SB enerjilendiğinde çıkış alacak biçimde programı düzenleyin.
bi bakıma göle maya çalıyoruz.
zannetmiyorum ama ya tutarsa artık!

SB beslemesine artıyı direkt verin.
eksiyi ise NPN sensörün çıkışından besleyin.
SB enerjilendiğinde çıkış alacak biçimde programı düzenleyin.
bi bakıma göle maya çalıyoruz.
zannetmiyorum ama ya tutarsa artık!
Şu yoklukta aslında yabana atılacak bı fikir değilmiş. Lakin bu modülde çıkışlardan birisi kullanılıyor . Eksi gidince çıkışı keserse o zaman olmaz.

1750065361013.webp

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,395
Son üye
cekok

Yeni konular

Geri