s7-400 resetlemeyi önlemek

iso419

Üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. S7-400 plc üzerinde memory reseti önlemek için ne yapabilirim. Bazen stop yaparken mRes yapılıyor. Kimin yaptığını bulamıyoruz. Buraya takılan aparat gibi birşey var mı acaba. Adam istesede Mres e anahtarı getiremesin. Anahtar çevirmeli değil yukarı aşağı hareketli.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Neden PLC'yi PLC uzerinden stop etmek geregi duyuyorsunuz? Sadece merakimdan soruyorum bu sekilde kullanisli bir kullanimi var mi diye.
Neyse; PLC nizi PLC uzerinden degilde, pano uzerinde baglayacaginiz bir butona basarak da start-stop-reset islemlerini yapabilirsiniz.
Bunun SBF19 ve SBF20 yi kullanmaniz gerekiyor. Bu bloklari ben hic kullanmadim fakat kullanma klavuzuna bakarsaniz bir iki denemeyle cozebileceginizi dusunuyorum..
 
plc stopa geçtiğinde plc üzerinden degilde program içinden :(plc..modül information veya oparating mode ..varm restart) resetleyebilirsiniz
 
enerji kesilince plc stoba geçiyor. Elektrikçi gidene kadar bazı uyanıklar start yapmaya çalışıyor. hafızayı resetliyor. Peki enerji geldiğinde plc yi otomatik starta nasıl alabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,799
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst