S7 300 Prg Upload Sorunu

hcelik

Üye
Katılım
22 Nis 2006
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
50
mrb lar. s7300 cpu313c cpu yu prog. opload ettiğimde (order number 313 -5be00-0a0b) bu numarayla upload etmeye başlıyor ve program kopyalanıyor. daha sonra hardware con. actıgımda plc order num. 313-5be01 -oaob oldugunu görüyorum ve bunu degiştiremiyorum plc hatada bunnla ilgili bilgisi olan ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tesekkur ederim. slm lar.(ver step7 5.3 sp3 )
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bu fark sistemin çalışması için bir engel olmaması lazım. bildiğim kadarıyla 313 -5be00-0a0b ve 313 -5be01-0a0b order numaraları aynı özellikli cpuyunun farklı versiyonu olduğunu söylüyor. 01 bir olan daha yeni versiyonudur.
 
merhaba HW katoloğunu güncelledim fakat yine olmadı.bu sistemde SIWEREX_U modül kullanıyorum sanırım benim sorunum da bu. çünki üzerinde kırmızı led yanıyor.ve HW konfigrasyon sayfasında mödülü göremiyorum onu nasıl tanıtabilirim.üzerine çift tıkladığımda ONLY MODULES CAN BE INSERTED IN A RACK diye bir uyarı geliyor. yardımlarınız için teşekkürler
 
Bizdede Siwarex M kullanılıyor. Bu modulun kalibrasyonu yapılması için Siwatool diye bir program kullanılıyor. İstenildiği takdirde gönderebilirim. Siwarex modülüne bilgisayarın Com bağlantısından bağlanıp kalibrasyon ve dara işlemlerinizi bu programı kullanarak yapabilirsiniz. Sıwarex HW Configde benim kullandığımda gözükmüyordu. Siemens e bu konuda sorular gelmiş cevapları ise kütüphanede Et200M modüllerinden altında bulabilirsiniz diye yazmışlar ben bu modülü oradan bulup rack a koymaya çalıştım ama seninkiyle aynı hatayı verdi. Sonuç olarak HW Configde racka eklemediğim için yeni bir configürasyonu CPU ya yüklediğimde Siwarex bağlandığında SF ledi yanıyor. Fakat Siwarexle mevcut çalışan bir configurasyonunu varsa siwatool progranıyla bağlanıp isteiğiniz ayarlamaları yapabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,534
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst