S7 300-400 Genel Kurulum ve Simulasyon

Merhaba ; bilgisayarımda windows 7 ultimate var ve 64 bit .. ve s7300 simatic manager programını yükleyemiyorum niçin yükleyemedğimi ve bu özelliklerdeki bigisayarı olan arkadaşlar programı yükleyip nasıl kullandıklarını anlatırlarsa sevinirim .. yardımlarınızı bekliyorum ..

Saygılarımla..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba ; bilgisayarımda windows 7 ultimate var ve 64 bit .. ve s7300 simatic manager programını yükleyemiyorum niçin yükleyemedğimi ve bu özelliklerdeki bigisayarı olan arkadaşlar programı yükleyip nasıl kullandıklarını anlatırlarsa sevinirim .. yardımlarınızı bekliyorum ..

Saygılarımla..

Simatic Programı 64 bit işletim sistemlerinde çalışmaz. Kurulurken büyük bir ihtimal size bunun için bir hata veriyordur. Ben de zamanında çok uğraşmıştım. Bunun çözümü XP kurmak ya da winsows 7 nin 32 bit versiyonunu kurmak. Yanlız windows 7 nin de Home edition versiyonlarında çalışmaz, yani programı kuramazsanız. Ben laptop ımda windows 7 ultimate 32 bit versiyon kullanıyorum, Simatic Manager v5.5 i kullanabiliyorum. Sadece zaman zaman tekrar crack yapmam gerekiyor. Bu arada win 7de de s7 200 ün kablosunu tanıtamamıştım. s7 200 lere bağlanamıyordum. Ama sanırım o işletim sisteminden değil benden kaynaklanana bir sorun olabilirdi emin değilim.

Bu arada Windows 7 64 bit versiyonlarda çalışan simatic manager daha görmedim, bilginize.
 
wincc flexible runtimeyi kullanarak step 7 de hazırlanan ve wincc flexible ile panel yazılımı yapılırsa;
1- Step7 simulatörünü açın
2- winccflexible runtime yi çalıştırarak sanki plc ve panel bağlıymış gibi yazılımı simüle edebilirsiniz.
 
teşekkür ediorum sağolun. peki bişi sorcam 64 bit kullanıorum baya bi zamandır pc nin hızında fazla bi değişiklik olurmu 32 bit kullanmaya baslayınca . bide bu field pg ' ler hakkında bilginiz varmı tavsiye ediyomusunz ?
 
1 ADET 6ES7-312-5BD01-0AB0 MADE İN GERMANY
1 ADET 64 KB SMATIC MMC KART
2 ADET 6ES7-321-1BL00-0AA0 MADE İN GERMANY
1 ADET 6ES7-321-1BH02-0AA0 MADE İN GERMANY
1 ADET 6ES7-322-1BH01-0AA0 MADE İN GERMANY
ürünler çalısır durumdadır revizyonu yapılan makinadan cıkarılmıstır ihtiyacı olan arkadaslar var ise yardımcı olurum..0535 340 67 98
 
tesekkurler arkadaslar paylasımlarınız sayesınde plc ıle online olmayı basardım emegı gecen hrkeze saygılar
 
anlatımlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum .Bu anlatımlarınızı arşivleyerek bir depo yapıyorum umarım herkeze yararlı olur.
 
Sayın arkadaşlar konu eski olsada ben yeni fark ettim, aşağıdaki alıntıda bahsedilen bir duruma ihityaç duymaktayım, sektörde tecrübeliyim fakat programlama yönünden daha çok yeniyim bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum, saygılarımla...

Merhaba arkadaşlar... Kontrolkalemi.com forumunda henüz yeniyim. Daha önce Allen Bradley marka plc nin basic ve advanced level eğitimini aldım. Kullananlar bilir, bu programlarda ( eğer elinizin altında plc yoksa ve sadece smiulasyon olarak çalışmak istiyorsanız ) bilgisayarda sanal bir plc yaratıyorsunuz (Emulator) bildiğiniz CPU input ve output kartlar sonra bu sanal plc yi RSlogix5000 ( allen bradleyin programı, simatic manager gibi düşünün ) de CPU ve diğer kartları tanıtma ekranında görüyorsunuz ve gerekli haberleşmeyi bu program üzerinde gösteriyorsunuz işin güzel tarafı yine A.B firmasının Scada sı RS Wiew Factory Talk programını (WinCC gibi ) yükleyip burdan yazdığınız plc programındaki tüm Tag leri çekip çizdiğiniz motorlara vanalara vs. çekebilior direk SCADA ekranından tüm plc programını ladder diyagrama dokunmadan yönetebiliyosunuz. Bahsettiğim üzere bu olayların hepsini hiç bir fiziksel bağlantı yapmadan becerebiliyosunuz yani ortada PLC falan yok. Aynı olayı Siemens programların için yapabilirmiyiz ( yazdığımız ladder diagramda run yaptığımızda yanan sönen yeşillerden bahsetmiyorum biraz önce verdiğim örnekteki gibi olsun istiyorum ) yapabilirsek nasıl olacak o iş....Bir de bu Simatic Manager nasıl kurulur sonra WinCC nasıl kurulur bunlar nasıl haberleştirilir, sanal plc ye gerek varmı bu programların haberleşebilmesi için...Çok soru sordum biliyorum, ve bunları burdan anlatmak imkansız ama genel bir bilgi verirseniz ve bu konuyu SABİT konulara eklerseniz sevinirim çünkü bu kurulum ve simulasyon olayı herkesin merak ettiği ve en başta yapması gereken birşey...Diğer spesifik konulardaki problemler gibi değil yani. İlgilenen arkadaşlar sadece bana değil tüm yeni başlayan arkadaşlara büyük yardım etmiş olur..Şimdiden teşekkürler... Bu arada bu Siemensin keylerinin ve cracklerinin nasıl olduğunu burda anlatamıyosunuz herhalde bana da bunlar lazım lütfen özelden bana msj atın. Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst