s7-200 similasyon programının kullanımını arıyorum

Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar s7-200 programını nasıl kullanıyoruz
bilgisisi olan yardım etsin
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba fearlesshero.Sitede bu konu hakkında birçok bilgi var.Biraz araştırıp vakit ayırman gerekir.

Kolay gelsin.
 
merhaba. s7 200 serisinde (microwin 3.2- 4.0 ) ilk önce microwin programında projemiz oluşturulur. daha sonra FİLE - EKSPORT seçemeği ile yapmış olunduğumuz projeyi awl dosyası haline getiriyoruz.
similasyon programını açıp FİLE - load işlemlerinden sonra awl dosyası haline getirdiğimiz projeyi açıyoruz. sim programını run durumuna getiridikten sonra devre simule edilir.
 
teşekkürler yeterince açık bilgi
 
benımde bu konu hakkında bi sorum olucak aynı işlemleri yaptığım halde
program not coded awl
th last commend mend is missing the program
,,,,,
diye hata veriyoracaba neden versiyon uyuşmazlığımı war*_?

hadi bunada cevap verin
 
similasyon çok işime yarıyor ancak similasyonun td 200 kısmı ile uygulama yaparken alarm tarzında mesajları td 200 e yazdırabiliyorum fakat değer yazılacak mesajlara td200 ekranından yazdıramadım bu programdanmı yoksa yanlışmı programlıyorum
 
elimizdeki '6596' şifreli simulasyon programı ve td200 ekranını her türlü plc programında kullanmamız mümkün müdür yoksa bu simulasyon programı sadece belirli programlarda çalışıyor bir takım programlara ise cevap veremiyor olabilir mi? özellikle alt programların ve interruptların bolca bulunduğu programlarda simulasyon programının 'run' komutunu çalıştırır çalıştırmaz hata vererek otomatik olarak 'stop' moduna geçmesi benim simulasyonu kullanmamdaki beceriksizliğim midir yoksa simulasyon mu bunlara cevap verememektedir çok merak etmekteyim.

ayrıca elimdeki simulasyon programı italyanca veya ispanyolcaya benzettiğim bir ecnebi lisanına ait bulunmakta. bir başka program yokmudur ki ingilizce veya türkçe olsun.

bune ek olarak internetteki ecnebi internet sitelerinde trafik lambaları gibi basit otomasyonları flash animasyonlarına benzer animasyonlarla anime edildiğini görüyoruz. yani bir nevi 'visual simulatör' tanıdığınız bildiğiniz mevcut mudur ki benzer animasyonları yapabilelim.

son olarak, kendi yazdığımız programların td200 ekranına yansıtılmasını sağlayan kodlar nereye nasıl yazılmaktadır, bunun için bizi aydınlatacak, yol gösterecek, evet işte bu işler de böyle oluyormuş dedirtecek bir kaynak, bilgi topluluğu bulunmakta mıdır?

engin bilgi birikim deneyim ve yorumlarınıza duyurulur.
 
sn.-tes -la merhaba.program biraz yoğunlaşınca similasyon programı hata veriyor,sizden kaynaklandığını sanmıyorum.Bendede bu hatalar oluşuyor..Ayrıca kullandığın similasyo programının üst versiyonu (2.0) türkçe olarak sitede mevcut.
Ayrıca td 200 için; microwin programında proje oluşturup awl.ye çevirip similasyona attıktan sonra tekrar microwine dönüp data blok ikonuna tıklayıp burdaki yazıları mause ile kopyalıyorsun.Tekrar similasyonu açıp paste data ikonuna tıklayorsun.Similasyon için td 200 hazır oluyor. Kolay gelsin.
 
çok teşekkür ederim bilir74 arkadaşım kaç gündür bende bunu öğrenmek istiyordum sayende öğrenmiş oldum eline koluna sağlık
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst