S7-200 PLC Uygulama Örneği

corretza

Üye
Katılım
9 Kas 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar bir plc ödevim var bir türlü yapamadım. Çok uğraştım ama bazı yerlerde tıkanıyorum. Plc de program yazmasından anlayan varsa yardımcı olabilir mi ? ( ister programda çizip foto atsın ister stl sini yazsın )

Otopark,200 otomobil kapasitelidir. Giriş ve çıkış kapılarında ayrı ayrı toplam 2 sensörle giren ve çıkan otomobiller sayılmaktadır. Otoparkta 200 oto olduğunda giriş kapısındaki bariyer kapalı olup açılmayacaktır. Park yerinde boş yer var ise yeni araba geldiğinde bariyer açılacaktır. Giriş kapısındaki bilet botununa basılmadan bariyer açılmayacaktır. Çıkış kapısındaki bariyer ise ödeme yapılmadan açılmıyacaktır. ödeme gişesindeki görevli ödemeyi tahsis edince bariyer açma butonuna basıp bariyeri açacaktır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
koskoca forumda yardım edebilecek kimse yok mu ?
 
kardeş takıldığın yeri sorarsan yardımcı oluruz. ödevin öğrenmen için, hazır devre alman sana bir şey katmaz aksine bağımlı yapar
 
move komutu ve karşılaştırma komutları ile...
 
böyle olacağını düşünüyorum..soruyu yazan işini halletmiştir..
ama belki birinin işine yarar Allah razı olsun der

Adsız.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst