S7 200 Komutlarının Uygulamada Kullanım Yerleri?

Katılım
28 Nis 2008
Mesajlar
560
Puanları
6
Konum
Türkiye
selamlar cümleten kolay gelsin, arkadaslar size birsey danısmak istiyorum, acaba plc lerde kullandıgımız MOVE komutu ve SHIFT REGISTER komutları uygulamalı olarak bi otomasyon ünitesinde nerelerde kullanılır? kullanan var yada yok neis yapar bu komutlar? fikir sahibi arkadaslardan cevab bekliyorum.Tesekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
move komutu bılgı transferı ıcın kullanılır ornegın; move komutunun gırısıne ucuna 2 yazıp cıkısına QB0 yazarsak 2 degerını dıgıtal cıkıslara transfer edıp Q0.1 cıkısını aktıf etmıs oluruz yada word alanına yazılan bılgıyı baska bı word alanına transfer ederız MW0' dakı bılgıyı MW10 a aktarmak gıbı.
 
heee simdi kafamda canlandı biseyler cedric, tuttum seni ;) saol dostum , peki kullanım alanı olarak nerelerdir hangi uygulamada kullanılır genelde?
 
heee simdi kafamda canlandı biseyler cedric, tuttum seni ;) saol dostum , peki kullanım alanı olarak nerelerdir hangi uygulamada kullanılır genelde?
 
kullanım alanı olarak senın yapacagın ıse baglı mesela ; zaman rolesının anlık degerının operatör panelde gormek ıstıyorsun mowe komutunun gırıs ucuna t37 yazıp cıkısına mw0 yazarsan paneldede gereklı ıslemlerı yaparsan t37 'nın anlık degerını gorebılırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst