s7-300 ve PLC ile Alakalı Kitap Tanıtımları

Selamlar

Salman Kurtulan beyin kitabı daha çok S 7-200 çalışan arakadaşların işine yarar.

Yavuz Eminoğlu beyin kitabı ise S 7-300 ler üzerine. Yavuz beyin kitabı gerçekten güzel, daha az paragraf ve daha çok örnekisteyenler için ideal. Üstelik anlatımıda roman gidi değil de daha teknik, ayrıca sayfa düzenide çok iyi LAD, STL biçimlerini yanayan çerçeveler içinde filan anlatmış olması okuyucunun dikkatini odaklama yardımcı oluyor.

Açıkçası ben ikisinide aldım ama Yavuz beyin kitabını daha çok beğendim ve ondan çalışıyorum şu anda. Ama SIMATIC MANAGER(S 7-300) programını bulması MicroWin(S 7-200) programını bulmaktan daha zor...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
salman kurtulan hocanın çıkarmış olduğu s7 200 300 400 lerle otomasyon kitabı (son baskısı) 200 ler ve 300 serisi olarak iki bölüme ayrılmış. genelde s7 200 ve s7 300 ler hakkında kontrol uygulamaları stl olarak verilmiş. ilk başlarda PİD bloklarını stl olarak anlaması zor geldi ama stl dilini ne hakim olmakta iyi zemin oluşturuyor.
yavuz eminoğlu hocanın kitabı nıda tavsiye ederim.
 
recep çetinin mi kitabı daha iyi yoksa salman kurtulanın kitabı mı daha iyi?
 
salman kurtılanın kitabı gerçektrn güzel
 
Recep Çetin in kitabının üstüne tanımam. Salman Kurtulan ın kitabı tam bir mühendislik kitabı yani teorik saçmalıkları ust uste koymus konunuyu hoşafa cevirmiş.
Uygulama yapmak isteyenler için Teknik Öğretmen olan Recep Çetin in kitabı daha mantıklı
 
recep çetin derim arkadaşlar.adamın s7300 olarak sadece temel seviye mevcut.yeni giriş yapacaklar için 10/10 kitap tavsiye ederim.
 
e kitap olarak bulabilirmiyiz peki
 
Merhaba arkadaşlar benim elimde türkçe kaynak olarak Yavuz Eminoğlu,Recep Çetin ve PLC merkezinin kitapları var,S7 300 ü yeni öğrenmeye başlarken almıştım,konuya hakim oldukça Yavuz Eminoğlunun kitabının diğerlerine nazaran daha iyi olduğunun farkına vardım.
Şöyle bir durumda var ki,bir kitapta olan bilgi diğer kitapta olmayabiliyor,en güzeli bütün kitapları almak ama benim tavsiyem Yavuz Eminoğlunun kitabı kesinlikle elinizde olmalı.İyi günler dilerim.
 
Benim ilk PLC kitabım doç dr. Salman Kurtulanın kitabıydı, anlamakta biraz sıkıntı çektim ve sonra Yavuz Eminoğlunun kitabını aldım okudum.Sonra tekrar salman hocanın kitabını okudum ve ne demek istediğini çok iyi anladım.
Evet yeni başayacaklar için diğer kitaplar daha uygun olabilir ancak altyapısı sağlam bir otomasyoncu olmak isteniyorsa mutlaka ama mutlaka salman hocanın kitabı dikkatle incelenmeli.
Bence çok değerli bir kitap Salman hocanın kitabı, ayrıca örnekleri az denilmiş ama yavuz eminoğlunun örnekleri hiç de zorlayıcı değil bence salman hocanın örnekleri daha ufuk açıcı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst