S7-200 ile UniOP haberleşme problemi

Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
98
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar;
Sistemimizde S7-200 CPU 214 vardı bu plc arızalandı yerine yeni seri olan CPU224 takmak için çalışma yaptım mevcut sistemde 214 cpu ile eski tip UniOP panel bulunmakta ve bununla haberleşmekteydi yeni cpu 224 e programı yükledim ve panelin soketini yine aynı şekilde cpu ya taktım fakat haberleşmeyi bir türlü sağlayamadım. eski ve yeni cpu nun ayarlarını aynı yapmama rağmen bir türlü haberleşmeyi sağlayamadım. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi.
Teşekkürler iyi çalışmaar...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kullandıgınız op nin haberleşme hızını biliyormusunuz.
S7 200 system block kısmında portların adresi ve kullanacagı hız yazılıdır.
Port adresiniz veya hızınız uygun olmayabilir.
 
port adresini ve hızını aynı birebir eskisi gibi yapıyorum fakat yinede olmuyor
 
UNİ Op ler hakkında fazla bilgim yok.
Ancak benim kullandıgım OP lerin programında beraber calısacagı PLC nin tanıtılması durumu var.Belki sizin OP cpu214 arıyor olabilir.
Eger boyleyse OP programında cpu 224 gostemeniz ve OP yi tekrar yuklemeniz gerekir.
 
evet bir kaç döküman okudum orada cpu seçimi yapıldığını gördüm fakat bu panellerin programı nedir nasıl yapılır hiç bir fikrim yok
 
panelin programı designer6 dır.google da arat veya uniopun sitesinden bulmaya çalış.uniop un sitesinde ben sadece güncelleme dosyazını gördüm.programın kendisi yoktu.
iarslan arkadaşım ile aynı fikirdeyim. uniop un progmanı bulup panelden cpu yu değiştirmelisiniz.
 
Designer Upgrades
update dosyası

UniOP Designer 6
bu sayfada alt tarafta old files diye bir dosya var designer 6.01 adlı ilk önce bunu indir ve kur sonra uniopun kendi sitesinden verdiğim update dosyasını yükle ve kur.
 
teşekkürler taner 74
kolay gelsin
 
İsmail Bey haberleşmeyi sağlayabildiniz mi acaba? Ekranı S7 ye nasıl tanıttınız? Bu konuda benimde bilgiye ihtiyacım var.
 
operatör panelini değiştirdim uniop yerine siemens tp177 micro taktım yazılımı yeniden yaptım. Uniop yide bidaha kullanılmamak üzere rafa kaldırdım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst