s7 200 cpu 224 AC/DC/Röle yardım

harun_r

Üye
Katılım
19 Şub 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar elimde cpu 224 AC/DC/Röle plc var. ben bu plc nin cıkışlarında DC motor kontrolü yapmak istiyorum, yani DC sinyal almak istiyorum. AC/DC röle haricinde kullanabileceğim basit bir metod varmı?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sn harun,

röle çıkışlı plc lerde dc motor sürebilirsiniz. ancak röle mantığı ile çalışacak olması istediğiniz verimim almanızı engelleyebilir. sn.de kaç adet sinyal üreteceksiniz, süreceğiniz motor hız gerektiriyosa gecikme yaşayabilirsiniz.

sn de 3-5 sinyal çıkışı kullanacaksınız sorun olmayacağını düşünüyorum, ancak bu durumlarda transistör çıkış kullanmanız daha iyi olacaktır.

q0.0 ve q0.1 çıkışını ister zaman rölesi ile ister pto sinyal üretebilirsiniz. zaman rölesi ile 1 sn lik periyodu Ton ve Toff olarak kullanırsınız. ancak pto için şuan yardımcı olamıyacağım. çözemezseniz tekrar yardımcı olmaya çalışırım

iyi çalışmalar diliyorum
 
teşekkür ederim ilginiz için. hızlı bir sistem değil o yuzden gecikmeler önemli değil. bi deneyeceğim dediklerinizi
 
Plc nizin içini açın. Motoru süreceğiniz çıkışların rölelerini sökün. Eğer dc motoru tek yönlü ve değişken hızlı yapmayı planlıyorsanız 2 çıkış size yetecektir. Fakat iki yönlü ve değişken hızlı yapmayı düşünüyorsanız 4 adet çıkışa ihtiyacınız olacak. Röle bobinlerine giden uçları doğrudan klemense götürün. Böylece açık kollektör çıkışa sahip uçlarınız olacak. Bunlarla dışarıda yapacağınız optokuplörlü bir devre vasıtasıyla istediğiniz dc motoru sürebilirsiniz.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,961
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst