s7-1200 simülasyon


Somachine codesys tabanlı bir yazılımdır. Beckoff larda Twincat ile programlanır ve bildiğim kadarı ile onunda offline simulatörü var.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siz kullandiniz mi hocam beckhoff u .degerlendirme yapabilir misiniz
 
Ben kullanmadım ama bizden vinç alan firmalar bir kaç kere kullandı. Bazı küçük problemlerini gördüm. Mesela bir analog modülün sırası yanlış diye çalışmadığını gördüm. Schneider da sıra diye bir şey yoktur mesela. Twincat de çok sade ve hızlı bir program bence iş yapar yani.
 
Evet ben Schneider öneriyorum. Siemens gibi eziyet çekmezsiniz. Siemens in tek avantajı okulları ele geçirmiş olması başka da bir şey değil. Bence Schneider ın akıllı rölelerinde tutun da plc lerine kadar her programı siemens ten çok daha kolay ve similasyonları içine gömülü.
 
Somachine 4.1 ve Somachine Basic ücretsiz sadece HMI programlama için Somachine Vijeo Designer 100 tl gibi bir ücreti var .
 
ktp serisi ile eşdeğer wincc ile eş değer olan vijeo citect ama onun lisansı ücretlimi değilmi bilmiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…