S7-1200 plc , yardım edebilecek ?

eskici09

Üye
Katılım
23 May 2019
Mesajlar
378
Puanları
31
pc ile plc arasında online oluyorum fakat ,program yüklemeye sırasında böyle bir hata alıyorum sorun hafıza kartından kaynaklı olabilir mi siemensin kendi hafıza kartı mı olması gerekir ?
55716
55717
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Hocam kablonda ya da kablo yerlerinde sıkıntı olabilir bir kontrol et
 
kontrol ettim sıkıntı yok , mesela mmc kart olmadan bu plc lere program atabilir miyim kendi hafızası mevcut mu?
 
Merhaba.
MMC kart olmadan PLC'ye yükleme yapabilirsiniz.

Öncelikle TIA Portal'dan Offline duruma geçin. Ardından soldaki listede PLC'nizin üstüne sağ tıklayarak "Download to device Software&Hardware changes" seçeneğine tıklayın. Muhtemelen sorununuz çözülecektir.
 
Peki hocam plc nin içinde program var tia portal v12 ile yazılmış ve ben de v14 yüklü bu programı çekebilir miyim veya plc yi yeniden v14 ile programlamak için ne gibi bir yol izlemeliyim?
 
Peki hocam plc nin içinde program var tia portal v12 ile yazılmış ve ben de v14 yüklü bu programı çekebilir miyim veya plc yi yeniden v14 ile programlamak için ne gibi bir yol izlemeliyim?
Bilgisayarınızda yüklü olan Tia Portal'ın versiyonu, PLC de bulunan programın versiyonundan yüksek olduğu sürece PLC'den program çekebilirsiniz. Bunun için PLC'ye bağlandıktan sonra upload from device tuşunu kullanmanız yeterli olacaktır.
 
TIA Portal V14 ile V13sp1 öncesi açılamıyor. Ayrıca PLC versiyonu eski olduğunda da sorun oluyor diye biliyorum(yanılabilirim).
Siz V12 veya 13 kurulu olan birinden yardım isteyin bence.
 
almadım artık içindeki programı yeni program yükledim teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst