s7 1200 ile s7 1200 haberleştirmesi (tia portal 11 ile)

Mikalessa

Üye
Katılım
12 Ocak 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
arkadaşlar merhaba, 2 gündür 2 adet s7 1200 plcleri tia portal 11 ile haberleştirmeye çalışıyorum fakat hiç bir arıza göstermemesine rağmen datayı plc üzerinden okuyamıyorum bu konuda yardım edebilecek birisi var mı? netteki bütün kaynaklara baktım orda denilen herşeyi uyguladım, program hata vermiyor zaten, sürekli 0 okuyorum değeri.
saygılar
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
site içerisinde ben de biraz dolandım ama pek bilgi yok umarım deneyen birileri yardım eder
 
İki adet s7-1200 PLC'yi nasıl haberleştirmeye çalışıyorsunuz ? Kullandığınız yöntemin adımlarını paylaşır mısınız ? Hiçbir bilgi vermemişsiniz sadece bilgi okuyamıyorum demişsiniz. Detaylandırırsanız yardımcı olmaya çalışırım
 
siemens in kendi cihazları arasında kullandığı özel bir haberleşme biçimidir.Put ve get komutları vardır.ister s7-300 - s7-1500 , ister s7-1200-s7-1200.Bütün plc leri (s7-200 hariç) kendi arasında ethernet protokolü ile çok rahat haberleşir.Kullanımı oldukça kolaydır.İnternette fazlasıyla örnek mevcut bu konuda.
Bu videodaki gibi kullanılıyor.
 
Merhaba,
İlla iki plc aynı yazılımın içerisinde mi olmak zorunda ? İçinde daha önce yazılım yazılmış iki siemens plc nasıl haberleşecek. Aynı programda evet haberleşiyor fakat tek program üzerinde değil. Verileri çektiğimizde ise atıyorum sürücüler gelmiyor. Gercek çözüme nerden ulaşabiliriz.
 
Merhaba,
İlla iki plc aynı yazılımın içerisinde mi olmak zorunda ? İçinde daha önce yazılım yazılmış iki siemens plc nasıl haberleşecek. Aynı programda evet haberleşiyor fakat tek program üzerinde değil. Verileri çektiğimizde ise atıyorum sürücüler gelmiyor. Gercek çözüme nerden ulaşabiliriz.

İki PLC aynı proje içerisinde olmak zorunda değil.
Her iki yazılımda da Devices/Networks kısmından Connection eklemesi yaparak partner cihaz oluşturup PUT - GET komutlarını kullanabilirsiniz. Youtube'da farklı projelerde haberleşme örnekleri var, birinin linkini aşağıya bırakıyorum.

Birde yolu buraya düşen arkadaşlar için söyleyeyim, eğer çok hızlı bir operasyon/proses içerisinde bu veri alışverişini yapmak ve bazı komutları bunlara dayandırmak istiyorsanız farklı yollar aramanız gerekebilir. Veri iletişimini belli bi Hz ile yapıyor bu komutlar, proje falan da farklı ise veri gecikmesi yaşanabiliyor ki hızlı sistemlerde kendini belli ediyor zaten. Biraz başa bela bir durum haline gelebilir işe göre. Böyle durumlarda eğer yer var ise fiziksel giriş çıkışları kullanarak iş yapmak daha uygun olabilir.




Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim siemens 2 plc haberleştirme konusunda put get ile sorunsuz işimi halledebildim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst