S7 1200 I/O dağılımı

YNSTAL

Üye
Katılım
1 Kas 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba,
Aşağıda belirttiğim konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var bilgi sahibi olan var mı?
Siemens S7 1200 serisi PLC programında CPU 14/10 yanına 16DI/16DQ ek kart ekledim. input adresi belirlerken nasıl ilerlemem lazım? mesela ek kartın 3. inputunu TİA portal'da nasıl belirteceğim. Yardım eder misiniz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
OTOMATİK olarak 8 den başlar . ama sen sırayla gitmek istersen. modülün özelliklerine giriyorsun ve alt tarafta adres kısmını göreceksin. buradan input ve output için sadece başlangıç adreslerini girmen yeterli . sonunu program otomatik atama yapıyor.cpu nun yanındaki modülün adresini 2 den başlatabilirsin.bir sonraki modul 4 olur. 8 li modül kullanırsan adresler farklı olur tabikide.
 
YNSTAL Merhabalar;
Tia portal da S7 1200 CPU nun altında Device configuration tıkladığınızda hardware kompenenti görürsünüz adres vermek isteddiğiniz input kartını üzerine tıkladığınızda sağda bulunan device view üzerinden istediğiniz adresi verirsiniz
Resimdeki işaretli kısım

Kolay Gelsin
Ekran Alıntısı.JPG
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,662
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst