S7-1200 Haberleşme Sorunu

xismet

Üye
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
91
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar,

Windows 7 32bit bilgisayarıma TIA Portal V10 programını kurdum. PLC bağlantısını yaptım. PLC çalışıyor fakat benim bilgisayarımla haberleşmiyor. Takılı olan cihazı ara tuşuna basıyorum. Tarama yapıyor ve bir cihaz buluyor. PLC cihazıma Flash-Led yapabiliyorum fakat program yüklemeye gelince bağlantı hatası oluşuyor. Fakat başka bilgisayarlarda sorun çıkmıyor.

Bilgisayarımın problemi nedir?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bilgisayarın bağlantı portunda sorun olabilir (rs232 sürücüsü tam yüklü olmaya bilir, kaldırılıp yeniden yüklemek çözüm olabilir)
Win 7 uyum sorunu olabilir.
Haberleşme hızı veya ayarları hatalı olabilir.
 
bende de böyle bir sorun vardı s71200 ıp tools programını kurdum ve sorun halloldu.Bendeki sorun plc ye ıp adresi atayamamdan kaynaklanıyordu.Büyük ihtimal sende de aynı sorun vardır.
 
Merhaba,

Sorununuz işletim sistemi ile program sürümünün uyumsuzluğundan kaynaklanıyor.
Win7 32 bit için,Step7 Basic V11'i kurmanız gerekiyor.
V10.5 sürümünde de aynı sıkıntı mevcuttu.

Saygılar.
 
Antivirüs programları engelleyebiliyor ve antivirüs programını devre dışı bırakman yetmez eğer norton kullanıyorsan direk pc den kaldır. ben böyle çözdüm

kolay gelsin
 
Subnet aynı subnet de olmayabilir. Mesela bağlanacağınız cihazın ip'si 192.168.2.10 ise ve subnet 255.255.255.0 ise sizin bilgisayarın da ip'si 192.168.2.X olmalıdır X yerine 10 dışında bir sayı gelebilir. Bu yüzden PLC ye bağlanamıyor olabilirsiniz.

Ayrıca ethernet portuna tıkladığınızda çıkan ayarların en altında, cihaza device name yoluyla bağlanma kısmı var. Onu seçerseniz IP'ye de bakmaz.
 
bendede aynı sorunu yaşıyorum eternet portunu bitürlüm acamadım bu eternet portu nerden acılır bana yardımcı olursanız sevinirim
 
setting pc/pg ayarlarından yapabilirsiniz baslata yazın ordan ayarlarınızı yapın..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst