S7 1200 CPU 1215C üzerinde bulunan analog ınput ve outputları kullanmak

program satırında sıkıntı yok ama ölçü aletin AC modda sanki!
prob mavi soketemi takılı ölçü aletinin üzerinde .
oraları çıkmamış resimde

qw66 başka biryerde kullanılmıyor değilmi?

program satırında sıkıntı yok ama ölçü aletin AC modda sanki!
prob mavi soketemi takılı ölçü aletinin üzerinde .
oraları çıkmamış resimde

qw66 başka biryerde kullanılmıyor değilmi?
Ölçü aleti hem dc hem ac modu var ama tek tek mA da tüm modlarda bakıyorum kimse yok :) PRob mavi sokete takılı kırmızı olan evet. Siyahta comda , QW66başka yerde kullanılmıyor tek satır sana attığım.

ölçü aletinin sigortası deneme sırasında atmış olabilir mi?. şuan aklıma başka birşey gelmedi.
Elinizde varsa analog çıkışa 500 ohm direnç bağlayıp voltaj okumayı dener misiniz.

ölçü aletinin sigortasını da kontrol etmeyi unutmayın.

yazacaklarımı tek tek denemışsiniz sonradan farkettım ..birde probları kablo baglar gıbı klemenslere baglayıp deneyın belkı bır ıhtımal sadece klemens vıdalarına deydıgı ıcın yetersız temas iletimi söz konusu olabilir ..klemens içerisindeki metal iletkene birebir değmemesi kucuk bır ıhtımalde olsa ölçümün saglıklı olmamasına sebep olabilir
analog cıkışın 2M klemensını cpu nun ana besleme eksı ucuna köprüleyip te deneyın birde ..küçük birsorun gıbı görünsede ben gibi yenı başlayanlar için merak konusu tabiki :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar problem Cpu / properties ayarlarından çıktı. Ayarlardan organization block kısmını main yapınca düzeldi. Automatic mod seçili olunca çıkış alamadım. Yardımlarınız için teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri