s5 PLC Arızası

Katılım
17 Eyl 2012
Mesajlar
11
Puanları
1
Kolay gelsin arkadaşlarım ,

Firmamızda bulunan bır tezgahın plc sisinde bir problem oluştu.Tezgahı operatör 2,3 kez ana şalteri açıp kapamış daha sonra plc arızaya geçmiş. plc nın üzerinde bulunan stop ledi yanıyor ve sürekli yanık kalıyor .Plc nin için deki beslemeleri ölçtüm hepsi normal .Sanırım plc nin içindeki eprom arızalandı . Çünkü stop ledi starta geçecek gibi oluyor ve stop ta kalıyor sanki epromu okuyamıyor.Şimdi ben yeni bir eprom aldım plc ye taktım. Plc nin üzerindeki turuncu yedek eprom dan bu yeni eproma yazılımı nasıl aktarırım. Bunu plc nin üzerinde başka cihaz olmadan yapmam mümkünmüdür.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Plc üzerinde pil varsa eğer çalışması için eproma gerek kalmaz, plcyi eprom olmadanda çalıştırabilirsiniz. Eğer eprom üzerine program yazmak istiyorsanız eprom programlama cihazına sahip olmalısınız. Epromla ilgili süpheniz varsa üzerindeki epromu çıkartıp programı yeniden yükleyemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca plcnin tam modelini yazarsanız daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.
 
Sorununuz büyük ihtimal ile programsal olabilir. Ancak PLC nin pili bitmiş ise ve ana şalterden enerjisi kesilmiş ise programı silinir. programın içeirisinde var olup olmadığını ancak bilgisayar ile bağlanarak anlaya bilirsiniz. Bunun için profesyonel bir destek almanızı öneririm. Bilmeden yapacağınız müdahaleler sonucunda programınızı kaybedebilirsiniz.
 
Eger plcdeki programiniz saglamsa yani plcnin enerjisi kesilmemis veya pili bitmemis ise step5 ile plcye baglanil programi cekmeniz ve eproma programi programlama cihazi ile (ismi bu mu bilmiyorum ) yuklemeniz gerekir. Bunu yaptiktan sonra plc ye over reset atip komple silin derim plcnin hafizasini . ( ama eproma programi yuklediginizden kesin olarak emin olun) overreset sifre gibi biseydi bi tusu basiki tutup digerini 3 kere run stopa geriyodunuz ama tam olarak hatirlamiyorum cok zaman oldu yapali .. forumda paylasmistim aratirsaniz bulabikirsiniz. Kolay gelsin..

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Over reset tüm bilgileri siler dikkat edin.
Over-over reset için plc enerjisini kesin run-stop anahtarını run getirin alttaki anahtarı RE getirin sonra enerjiyi açın 10-15 sn bekleyin ve bu adımları uygulayıı alttaki anahtarı or konumuna getirip basılı tutuyoruz. Üstteki anahtarı Stop-run, stop-run ,stop konumuna getiriyoruz ve or konumundaki anahtarı brakıyoruz sonraüsteki anahtarı run konumuna getiriyoruz.
 
s5 lerin epromlari kolay kolay gitmez bence yazilim dan once hardware e bak derim ben. kart in biri gitmis olabilir en kotu ihtimal arka slotlarindan biri bile gitmis olabilir. yazilim en son is

Sent from my GT-N7000 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst