S 7-300 SIMATIC MANGER ve PLCSIM hakkında bir soru

kkalemi

Üye
Katılım
8 Kas 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Selmalar

SIMATIC MANAGER v5.3 te

Simatic Station-->Hardware çift tıklayıp,
CPU ' yu çift tıklayıp
Properties penceresini açıyorum.

Cycle/Clock Memory tabında
Clock Memory kutusunu işaretleyip Memory Byte olarak 20 giriyorum.

Daha sonra
A I 124.0
A M 20.5 (Bit 5, 1 Hz'lik darbe üreteci)
= Q 124.0
kodunu yazıp PLCSIM'e yukluyorum.

Ancak PLCSIM'i run ettiğimde ve I 124.0'ü aktif hale getirdiğimde 20.byte'te veya Q 124.0 da bir hareketlilik göremiyorum.

M 20.5 biti 1 Hz'lik darbeyi kendiliğinden üretmiyor mu, yoksa ben mi bir hata yapıyorum?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ayrıca hardware i de download etmelisin....
 
1. Hardware değişikliğini yaptıktan sonra Hardware konfigürasyonunu da download etmelisiniz. Bloğu yüklemek yeterli değildir.
2. Kodu OB1'de yazmalısınız veya yazmış olduğunuz bloğu OB1'den çağırmalısınız.

Sn. yönetici ile neredeyse aynı aynı yazmışız :)
 
Son düzenleme:
her yaptığın işlemi kaydet ve download yap. plc simde önceden başka bir program yazdıysan ve kaydetmiş ondan dolayıda sorun verebilir.
 
Hardware i download edince, sonucu gözlemleyebildim.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Başlığa S 7-300 le ilgili başka bir soruyla devam etmek istiyoru...

Simdi ben 20. byte'ı clock olarak atadım. Ayrıca giriş için I 124, çıkş için Q 124 kullandım. Demek ki farklı amaçlar için aynı numaralı byte lar var.

Ben PLC'lerle yeni ilgilenmeye başladım ama donanımda genel olarak her numaralı adresten bir tane olmasını ve bunların farklı bölümlerinin farklı amaçlarla kullanılmasını beklerdim.

Ayrıca çıkış için Q 0'ıda kullanıyorum, Q 124'ü de... En son kaça kadar kullanabilirim. Yani giriş için kaç byte çıkış için kaç byte ya da diğer amaçlar için kaç byte kullanabilirim.

Bunların ifade etmek kolaysa sistematik olarak kısaca açıklayabilirmisiniz.

Teşekkürler...
 
Elimden geldiğince cevap vereyim.
1.si aynı numaralı adreslerin olması neden sıkıntı versin ki.biri output diğeri input veya memory adresleri olabilir.plcde bunlara ayrılmış olan alanların farklı olmasından dolayı isimlerinin aynı olmasında sakınca yok.hatta daha da kolaylaştırıcı bir durum.mesela A motorunun start commandı I0.0 stopu da Q0.0 olabilir.bu rahatlatıcı bir durum bence.
2.si her plc modelinin kendisine bağlanabilen giriş çıkış modülü sayısı vardır.yanlış hatırlamıyorsam s7300 de 8 taneydi.sen bu modülleri nasıl seçtiysen oraya kadar gider giriş çıkış sayın.yani plcnin modeline göre ve kullandığın modüllere göre değişir.
 
konu biraz eskiymiş kusura bakmayın :( ama bu programı nasıl bulabilirim ben acaba? şuan çok acil bi şekilde lazım. bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst