AxMatör
Üye
LEvet, 2003-2004 yıllarında mecbur kaldığımız için biraz uğraşmıştım.
1. Eğer kabloyu/iletkeni enerjiden ayırabilirseniz verici/alıcadn oluşan çözüm daha rahat.
2. Ancak enejiden ayırma şart değil.
3. Başlangıçta alıcı olarak A.M. radyo kullanabilirsiniz (Orta ve Uzun dalga frekansları kullanılıyor.
Benim yaptığım 455Khz idi. Ben alıcı olarak ZN414 entegre (3 bacaklı) kullanmıştım, sanırım şimdi tarih oldu. Ancak yinede daha iyi birşeyler yapılabilir.
4. Alıcı kısımda, anten daha doğrusu bobin doğru şekilde, rezonansı ayarlanmalı, sıva üstü gibi bir ptoje için düz ferit çubuk kullanılmalı.
2024 yılının en iyi kablo dedektörleri:
https://pointonenav.com/news/underground-wire-and-cable-locator/
Projenize devam edecekseniz yazın,
Kolay gelsin.
Ustacığım, öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.Evet, 2003-2004 yıllarında mecbur kaldığımız için biraz uğraşmıştım.
1. Eğer kabloyu/iletkeni enerjiden ayırabilirseniz verici/alıcadn oluşan çözüm daha rahat.
2. Ancak enejiden ayırma şart değil.
3. Başlangıçta alıcı olarak A.M. radyo kullanabilirsiniz (Orta ve Uzun dalga frekansları kullanılıyor.
Benim yaptığım 455Khz idi. Ben alıcı olarak ZN414 entegre (3 bacaklı) kullanmıştım, sanırım şimdi tarih oldu. Ancak yinede daha iyi birşeyler yapılabilir.
4. Alıcı kısımda, anten daha doğrusu bobin doğru şekilde, rezonansı ayarlanmalı, sıva üstü gibi bir ptoje için düz ferit çubuk kullanılmalı.
2024 yılının en iyi kablo dedektörleri:
https://pointonenav.com/news/underground-wire-and-cable-locator/
Projenize devam edecekseniz yazın,
Kolay gelsin.
Potansiyometre, LM324 entegresi ve 2N2222 transistörü kullanarak devreyi yeniden kurmaya karar verdim. Anten olarak ise, üst kısmını yalıtarak bakır plaket kullanmayı düşünüyorum. Henüz kafamda her şey tam olarak oturmadı; özellikle yanlış tetiklemelerin nasıl önüne geçebileceğim konusunda bazı soru işaretlerim var.
Ancak malzemeler geldikten sonra takıldığım yerlerde sizin gibi ustalarıma danışmak isterim.
Tekrar çok teşekkür ederim, iyi geceler dilerim.