Sıva üstü akım koruma hakkında

Merhaba fotoğraftaki ikili prizi mutfağımıza çamaşır ve bulaşık makinesini kullanmak için yapmışlar (ikisini aynı anda çalıştırmıyoruz). Oturduğumuz bölgede çok elektrik kesintisi ya da dalgalanma olduğu için akımdan korumak adına tunçmatikten böyle sıva üstü bi akım koruyucu takmıştık ama sürekli bozuluyor kendi kendine atıyor makine yarıda kalıyor bunun yerine aynı anda çalıştırmadığımız için üçlü akım koruyuculu 1.5 metrelik uzatma taksam kabloları uzatmadan makineleri ona taksam sıkıntı olur mu ya da önereceğiniz sıva üstü akım koruyucu var mıdır başka marka ?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    110.2 KB · Görüntüleme: 15
  • image.jpg
    image.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba fotoğraftaki ikili prizi mutfağımıza çamaşır ve bulaşık makinesini kullanmak için yapmışlar (ikisini aynı anda çalıştırmıyoruz). Oturduğumuz bölgede çok elektrik kesintisi ya da dalgalanma olduğu için akımdan korumak adına tunçmatikten böyle sıva üstü bi akım koruyucu takmıştık ama sürekli bozuluyor kendi kendine atıyor makine yarıda kalıyor bunun yerine aynı anda çalıştırmadığımız için üçlü akım koruyuculu 1.5 metrelik uzatma taksam kabloları uzatmadan makineleri ona taksam sıkıntı olur mu ya da önereceğiniz sıva üstü akım koruyucu var mıdır başka marka ?
Tesisatınızda kesit ve sigorta kontrolü yaptırın . Kesitiniz 2,5 mm2 , sigortanız 20 amper kaliteli bir sigorta olsun . Kaçak akım rölesiniz herhalde vardır . O ikili prizi de bulabilirseniz MAKEL , VİKO gibi kaliteli bir markadan değiştirin . Tunçmatik olmasa da olur . Dediğiniz gibi iki cihazı da birden kullanmasanız iyi olur . @arkaplan üstad da birazdan gelip sizi bilgi , belge , döküman yönünden ihya edecek .

Merhaba, kullandığınız akım korumalı prizin Tunçmatik sitesinde nominal akımı 10 A. olarak belirtilmiş. Zaten elektronik eşyalar için diye belirtmişler. Çamaşır, bulaşık makinası ve fırın gibi güçlü cihazlar için bunları kullanamazsınız. Zaten kullanıldıkları cihazlar içinde ne kadar işe yaradığı tartışmalı bir konudur. Bu tarz bir korunma istiyorsanız. Sigorta panonuza uygun bir parafudr taktırın. Topraklama ne durumda baktırın. Akım korumalı prizlerden uzak durunç

Merhaba, kullandığınız akım korumalı prizin Tunçmatik sitesinde nominal akımı 10 A. olarak belirtilmiş. Zaten elektronik eşyalar için diye belirtmişler. Çamaşır, bulaşık makinası ve fırın gibi güçlü cihazlar için bunları kullanamazsınız. Zaten kullanıldıkları cihazlar içinde ne kadar işe yaradığı tartışmalı bir konudur. Bu tarz bir korunma istiyorsanız. Sigorta panonuza uygun bir parafudr taktırın. Topraklama ne durumda baktırın. Akım korumalı prizlerden uzak durunç
yav servisçi çocuklara belletmişler satış olsun deye arçelikçiler sağolsun bizede kitlemişler bir tane .. hanıma 3 saat dil döktüm anlatamadım sen karışma dedi servisten iyimi bilecen dedi. nuh dedi peygamber demedi .. abi artık kime anlatayım :)

Ya arkadaş nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamıyorum. Akım korumalı da nedir, ne alakası var. Korumuyor ama korursada gerilim den koruyor. İsmi bile netameli bir konu. Ama kopeksiz köy bulup değnek siz gezenler yüzünden böyle oluyor. O nedenle bir an önce köye sahip çıkacak köpek gerekiyor.

yav servisçi çocuklara belletmişler satış olsun deye arçelikçiler sağolsun bizede kitlemişler bir tane .. hanıma 3 saat dil döktüm anlatamadım sen karışma dedi servisten iyimi bilecen dedi. nuh dedi peygamber demedi .. abi artık kime anlatayım :)
Daha dün kurutma makinesi için gelen servis satmak istedi evde vardı bi tane takmıştık bizde onlar gelmeden.Fırçalıyordu bizi adam resmen onun prizden almadık diye, bizim çok anladığımız konular değil görüldüğü üzere işe yarıyor sandık bu tarz şeyler

Ben de pek işe yaradığını görmedim.
Kombiye takılanlar dahi kartı koruyamıyor; çok şahit oldum. İlla ki faydası vardır diye düşünmek istiyorum.

İlgili linkte olan prizden emin olamasam da işe yarar gibi gözüküyor.

Dikkat edilmesi gereken tek şey ise bu prizde faz nötr ve topraklamanın doğru bağlanması,aksi halde hem priz bozuluyor hem de takılan hattaki kablo kopuyor. (Bağlantı için toprak, L ve N uçları var)

https://www.makel.com.tr/tr/anahtar...iz-grubu/sok-korumali-toprakli-priz-65001139k

Forum istatistikleri

Konular
130,864
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri