Sıcak silikon seçimi hakkında.

Merhaba

Sıcak silikon mumlar hakkında yardım isteyecektim. Elimde 2 çeşit silikon var. Siyah olan çok kalitesiz, ilk fırsatta insanı yarı yolda bırakıyor. Diğeri şeffaf olanlardan. Bunlarında içine çok kaliteli bir silikon karışmış, yapıştığı yerden çıkmıyor. Ama silikonların çok çok kötü kalitedede. Kaliteli silikonu nasıl ayırt edebilirim? Yani ağırlığı, rengini şeffaf yada mat olması mı?

Yada Karaköy de kaliteli silikon satan bildiğiniz bir yer varsa önerirseniz sevinirim. İnterntte alma durumu içinde bir marka/model varsa önerebileceğiniz o da çok işime yarar. Teşekkürler

Sıcak silikon genelde iyi bir yapışma sağlamıyor sıcak soğuk etkilerinde kendini atıyor, yüzey parlaksa tutunmuyor vesaire.

Pattex marka kullanıyorum. Kalitelidir.

pattex-sicak-silikon-11mmx30cm-mum-yedek-7-adet.jpg

Merhaba

Sıcak silikon mumlar hakkında yardım isteyecektim. Elimde 2 çeşit silikon var. Siyah olan çok kalitesiz, ilk fırsatta insanı yarı yolda bırakıyor. Diğeri şeffaf olanlardan. Bunlarında içine çok kaliteli bir silikon karışmış, yapıştığı yerden çıkmıyor. Ama silikonların çok çok kötü kalitedede. Kaliteli silikonu nasıl ayırt edebilirim? Yani ağırlığı, rengini şeffaf yada mat olması mı?

Yada Karaköy de kaliteli silikon satan bildiğiniz bir yer varsa önerirseniz sevinirim. İnterntte alma durumu içinde bir marka/model varsa önerebileceğiniz o da çok işime yarar. Teşekkürler
Sıcak silikon da boya gibi tutunabilmek için pürüzlü yüzey ister. Parlak ve düzgün yüzeylere feriştehi olsa uzun süre tutunamaz. Ama kumaş türü gözenekli ve tırtıklı yüzeylere bayılır ve köpek gibi yapışır.

Merhaba

güzel insan, bu silikon amcalar, iyiler, güzeller ve kullanışlılar ama... burada işin içine ama girince akan sular duruyor. çünkü kullanım yeri ve tetiğe basma hızınıza göre verim değişiyor. ha bu arada ortam sıcaklığı bile etki ediyor. yaptığınızı işi bir bilsek (yani nerelerde kullanıyorsunuz) oda sıcaklığı durumu filan. hani ucundan accık neyi yapıştırıyoruz, neye dolgu yapıyoruz? bütün bunlardan sonra kalite dediklerimizi rahatlıkla tartışabiliriz. bende iki tane tabanca var, biri ince biri kalın olanı, şimdi havalar biraz soğuk pek takılmıyorum onlarla. kötü ben evimde soba veya ısıtıcı kullanmıyorum, sadece pencereyi kapatarak ısıyı koruyorum.

Sıcak silikon tabancası da satın almak isteyen olursa ve bütçesi müsait ise
Bosch PKP18E alıp kullansın, damlatma yapmaz, çabuk ısınır, çok memnunum .

Başka başka bir kaç tane sıcak silikon tabancası kullandım.
Kalite farklı bir şey. Bosch tan çok memnun kaldım.
Tavsiye ederim
Tek eksi yönü. 1 ad beyaz power LED ekleyip silikon sıkılacak bölge ışıklandırılabilirdi.

Not: sıcak silikon tabancası kullanacaklara tek önerim. Nozül tam ısınmadan, silikon erimeden tabancanın tetiğini kullanmasınlar, tetiğe asılıp, zorlamasınlar.
Nozül ısınıp silikon akışkan hale geldikten sonra tetikle çalışma yapsınlar.

bosch-pkp-18-e-200-w-sicak-silikon-mum-tabancasi-z.jpg

Son düzenleme:
Teşekkürler. Benim sürekli kullandığım bir alan yok. Nerede o an ihtiyacım olursa kullanıyorum. Resimde belirtilen markayı deneyeyim bakalım.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri