Rx18 12v weelye akülü araba kartı arızası

Akülü arabanın kartı rolleri çekmiyor pedallara basıldığında. Röleler sağlam enerji uygulandığında röleler çekiyor galiba ters enerji uyguladık ve bir şeyi yaktık ama neyi yaktığımı bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı neyi değiştirebilirim bir de muhtemelen transistörler yandı ama içerisindeki transistörlerin isimlerini okuyamıyorum ne ekleyebilirim oraya pnp mi npn mi?

Buraya yükleyemiyorum ama bir tane linke yükledim. ntr2Z0ff.webp
hfhUf40i.webp
CReiWoRq.webp
w7OLMLl2.webp
aKFr77t1.webp
x5404E43.webp
4V1BgBoV.webp
mLJFaVyQ.webp
fYPrWaU7.webp

Netleştirmek adına söylüyorum role çekmiyordu röleyi çektirebilmek için rolenin yapışıp kalmış kontakları hareket etsin diye roleye direk gerilim verdim muhtemelen o sırada ters gerilim uyguladığım için transistörün çıkış ayağını yaktım diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Ben bu arıza hakkında yardımcı olamayacağım.
Kasaplık durumu olan kartlarda, işlem yapmıyorum. Yardımcı da olamıyorum.

Bu kartlarda şema yok. Ne nerede, hangi malzeme bilinmiyor. Başka malzeme ile değiştirilip /değiştirilmediği, eksik malzeme, ters takılmış bir diyot gibi bir çok etken olabiliyor. Bu yüzden müdahale edilmiş kartları prensip gereği kontrol ve onarımını yapmıyorum.
Kart arızaya geçtiğinde hiç müdahalede bulunmamış olsaydınız, yardımcı olmak isterdim.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Karta çok acemice müdahale yapılmış. Lehimler durumu izah ediyor. Transistörden geriye de voltaj kaçtı ise kontrol entegresi de büyük ihtimal mefta olmuştur. Malesef Münir Nurettin Selçuk'tan Dönülmez Akşamın Ufku...

Karta çok acemice müdahale yapılmış. Lehimler durumu izah ediyor. Transistörden geriye de voltaj kaçtı ise kontrol entegresi de büyük ihtimal mefta olmuştur. Malesef Münir Nurettin Selçuk'tan Dönülmez Akşamın Ufku...
Uğraşmak boşuna, zamana yazık.

Konuyu açan arkadaşta kendisi;
bir şeyler yapılabilir mi? Diye uğraşmış.
Keşke karta dokunmadan foruma sorsaydı.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri