Ruzgar turbini Inverter secimi

Katılım
16 Nis 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba ,

Gunes panelleri icin uretilen inverterler , ruzgar turbinlerindede kullanilabilir mi?

Goodwe firmasinin uretmis oldugu inverterler ucuz ve data logger barindirdigi icin kullanmak istiyorum ama inceledigimde sadece solar uzerinde bilgiler bulunuyor. Bunlari ruzgar turbin sisteminde kullanmak sorun teskil ediyor mu?

Iyi calismalar,
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İnverter aslında enerjinin üretim safhasıyla ilgili değil akü grubundan 220V elektrik üretimiyle ilgili olduğundan yenilenebilir enerji kaynağının ne olduğunun önemli olmaması gerekir diye düşünüyorum. Ama bahsettiğiniz log özelliği için kaynak tarafında bir bağlantı olacaksa bu durumda bu fark önemli olabilir. İnverter için temel kriterler inverter cihazın kaliteli bir ürün olması, akü grubu voltajına uygun girişe sahip olması ve çıkış için ihtiyaca göre tam sinüs/modifiye sinüs/ongrid inverter şeklinde bir kara verilerek tercih yapılmasıdır. Bazı inverter cihazları çok uygun fiyatlı olmakla beraber kalitesiz olabilmektedir. Cihazın yapısına göre inverter görevi dışında başka görevleri de barındırması da mümkün (uzaktan takip için kayıt tutması gibi). Bahsettiğiniz markayı bilmiyorum ama bu konuda firmayla bağlantı kurmak daha iyi olabilir.
 
Gördüğüm ve okuduğum kadarıyla bu inverter rüzgar türbinleri ile kullanılabilir olduğunu düşünmüyorum. Aolar sistemler için düzenlenmiş bir inverter bu cihaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,716
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst