Rs 485 haberleşme hk

Katılım
25 Ara 2020
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar merhaba,
SCHEİNDER marka enerji analizörlerimiz vardır bunlar arasında modbus rs 485 üzerinde haberleşme yapmaya çalışıyorum.
Beijer marka HMI mevcuttur. Herhangi birinden tek başına bilgi alabiliyorum ama; 3 tanesini paralel bağladım olmadı bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi çalışmalar....
özz.png
 
Enteresan,
Belki sizin denemelerinizde iki iletken ile çalıştırmış olabilirsiniz. Sizin de çok iyi bileceğiniz gibi buradaki data sinyalleri olan A ve B sinyalleri, diferansiyel sinyallerdir, amacı "elektriksel gürültüden" etkilenmemektir.

Ancak soru sahibi arkadaşımız , henüz eğitimini tamamlamadığı veya hocalarından " araştırma yapmak, döküman incelemek" ile ilgili gerekli eğitim verilmediği için, sizin uyarınızı ciddiye alıp o hattı çekmez ise hem yanlış öğrenecek hemde hatalı iş yapacaktır.

Konu sahibinin sorduğu, Schnieder marka Enerji Analizörünün ModBus bağlantısı, şemasında da görüleceği gibi RS485 bağlantısı, iki değil üç veya dört iletken ile yapılmıştır.

Söz konusu iletken "gereksiz" değil "şarttır".

5310_ModBus.png
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst