Robot öğrenme isteği yol gösterir misiniz?

baydusunen

Üye
Katılım
4 Ara 2023
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar PLC programlama konusunda bilgi sahibiyim. Fakat robot programlama konusunda teknik anlamda bilgim yok.
Öğrenebilmek için ne yapabilirim yol gösterir msiiniz?
 
Klon bir Arduino set alıp başlayabilirsiniz. Başlangıç olarak servo ve step motorları kontrol etme konusunda çalışmalar yapar ilerlersiniz internette çokça kaynak mevcut. Zaten C diline aşinalığınız olduğundan çok kolay öğreneceksiniz.
Bu konuda eminim ki çok eleştiren olacaktır ama ne kadar yerli olduğu tartışılsa da yerli girişimleri çok seviyor ve destekliyorum. Bunlardan birisi de Deneyap Kart. T3 Vakfı tarafından Tubitak ortaklığında geliştirilen bu kart aslında basit bir ESP32 klonu. Ama üzerinde 64 pin kamera pini, 3,3 Volt lipo bağlantı arabirimi, 5 V besleme arabirimi, Type C USB bağlantısı dahili mikrofon, imu, sda ve scx pinleri I2C bağlantısı, gyroscope ve dahili Bluetooth, wifi 5 G gibi özellikleri bulunuyor. Bence bir geliştirme kartından istenebilecek hemen her şeyi içerisinde dahili olarak bulunduruyor. Geliştirme ortamı olarak dilerseniz Blok tabanlı Deneyap Blok isimli bir arabirimi var ve sürükle bırak mantığı ile çocuklar bile kolayca öğrenebiliyor. Daha sonra zaten Arduino IDE ile programlama yapabiliyorsunuz. Çok hızlı öğrenilebilen eğlenceli bir iş kolaylıklar dilerim.
 
Plc programı bildiğim için servo ve steplere aşinayım. Benim anlatmak istediğim aslında endüstriyel robotlar kuka,abb vs
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst