rj 45 bağlantı aparatı

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
443
Puanları
6
Konum
ANkaRA
arkadaşlar merhaba, benim bir sorum olacak.ofis bölümü için internte kablosu çekilmiş.. yedek kablo yok.. çekilen kablo bilgisayara gidiyor. ben faks ve yazıcı için ordan paylaşım yapmayı düşünüyorum. yani 1 in 2 out olacak şekilde aparatlar var . bunların bağlantısı yine aynı şekilde mi onu merak ediyorum yani giriş jakına turuncu beyaz- turuncu-yeşil beyaz- mavi- mavi beyaz yeşil- kahve beyaz kahve şeklinde bağlantı yaptğımda.. çıkıştaki iki kabloyuda aynı şekilde bağlamam gerekiyor değilmi ? benim aklımı cross bağlantı karıştırdı.. bu konuda yardımınızı ivedi şekilde bekliyorum. kolay gelsin
 
Ben aynı şekilde bahsettiğiniz aparattan çıkışı çokladım, birisini direkt telefona diğerini de modeme bağladım. Sıkıntısız çalışıyor.
 
internet 4 tel ile çalışır (Mevcut sistemimiz)
Normal bir ethernet kablosunda 8 tel var ise iki ayrı bağlantı yapabilirsiniz.(Bunun aparatla bir alakası yok, uğraşmam derseniz aparat alırsınız.)

548B Formunda normal bağlantı:

1-Turuncu-Beyaz Data_1 +
2- Turuncu Data_1 -
3- Yeşil-beyaz Data_2 +
4- Mavi Kullanılmıyor
5- Mavi-Beyaz Kullanılmıyor
6- Yeşil Data_2 -
7- Kahve-Beyaz Data_1 Şase
8- Kahve Data_2 Şase

Kullandığınız Aparatla :
1-Turuncu-Beyaz Data_1 +
2- Turuncu Data_1 -
3- Yeşil-beyaz Data_2 +
4- Mavi Data_3 -
5- Mavi-Beyaz Data_3 +
6- Yeşil Data_2 -
7- Kahve-Beyaz Data_4 +
8- Kahve Data_4 -

Olur.
Gördüğünüz gibi sadece kullanılmayan ve şaseleri 2. bir porta dönüştürerek tek kablo içine iki kablo sığdırılmış oluyor. ADSL Hattı ile asla aynı kablo içinde taşınamaz(Mal kurum sorumluluğu kabul etmesede sık sık telefonlar yıldırımdan etkilenir(Bildiğin yanar)). Her kablonun yapılış amacı vardır ve bunun dışında kullanılmaz. Aynı kablodan 2 adet sinyal götürebilirsiniz ama asla farklı sinyal tipinde olamaz.
Şimdi POE beslemeside cat-5 içerisinden yapılıyor. Peki hiç merak ettiniz mi neden yıldırım sürekli AP noktalarını etkiler ?
 
benim bahsettiğim telefon splitter değil.. rj 45 ethernet splitter.. telefon splitterleri aynı mantıkla çalışmıyormu bir hat geliyor telefon ayrı modem ayrı çalışıyor. ben ise server switch den gelen bilgisayar ethernet kartına giren kabloyu .iki farklı cihaza bir tanesi bilgisayar bir tanesi fax fotokopi makinası... fax fotokopi makinası serverdeki bilgisayara kuracağım cdsini.. böylece ağ bağlantılarından herkes ortak kullanabilecek .. düşüncem bu ? mantıklı değil mi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,351
Mesajlar
916,926
Kullanıcılar
450,205
Son üye
ahmtmtlu

Yeni konular

Geri
Üst