Poe ile ilgili Bunu Öğrenmen Gerekiyor...

By-CoD3rS

Üye
Katılım
25 Mar 2012
Mesajlar
333
Puanları
1
Yaş
34
Poe Destekli Kameralar Swichler,Kayıt Cihazları.Birçok kişi Poe destekli kamera denilince Cat5 - Cat6 kablo üzerinden enerji aktarmı yapabilmesine olanak sağlayan bir teknoloji olduğunu bilir.Biraz meraklı kişiler ise Rj 45 Soketi üzerinde bulunan 1,2,3 ve 6 Nolu uçların sadece eternet erişimi sağladığını ve boşta kalan 4,5,7,8 nolu pinlerin Poe Swichden gelen mavi-mavibeyaz ile kahve ,kahvebeyazın +-12 Volt olduğunu düşünürler.

Çalıştığım iş hanında poe destekli kameralarda kampanda falan filan diye bir yazı görünce birden Poe nin açılımı aklıma geldi.Poe : Power On Eternet ; Yani eternet üzerinden Güç Neden Eternet kablosu Üzerinden Değilde Eternet Üzerinden Güç Diye merak edince bir poe dvr ile poe kamerayı incelemeye aldım.Yıllar önce 2 Tel üzerinden ses,video ve enerji aktarımı yapan interkomlar olduğu aklıma gelincede, acaba voltajı Eternet datası üzerinden mi gönderiyor diye başladım incelemeye.

Elinize İki tarafına rj-45 soket çakılmış bir kablo alın ve kabloyu ortadan ikiye dış korumasını sıyırın.Kabloda bulunan Mavi,mavi beyaz veya Kahve Kahve Beyaz Kabloları Kesin.

Toplamda Bağlı Kablo Sayısı 4 Olacaktır. Bunlar Turuncu-Turuncu Beyaz ,Yeşil -Yeşil Beyaz Bağlı Olduğu Pinler ise 1,2,3,6 Poe Kameranızı Bağladığınızda çalıştığını ve Enerjinin Eternet Datası ile Gönderildiğini Gözlemleyeceksiniz.
 
2 şekilde olabiliyor dediğin gibi 4 tel üzerinden veya 8
IEB60_p14_a_5.jpg
IEB60_p14_a_6.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst