RGB Şerit Led Kontrolcü Sorunu

Xnetas

Üye
Katılım
7 Ağu 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Merhabalar arkadaşlar,ustalarım

Elimde 5050 RGB şerit led var,yeteri kadar güç kaynağı var fakat elimdeki kontrolcünün kumandası diğer evdeki tv ve mediaplayer ile karışıyor.

-Tvnin kumandasında bir tuşa basınca (örn ses açma) tavandaki ledler renk değiştiriyor,kanal değiştirmeye basınca flash efekti yapmaya başlıyor vs gibi... Evdeki tüm konumlara değiştirdim fakat yinede algılıyor,önünü iyice kapatınca bu seferde kendi kumandası algılama yapmıyor.Şaşırdım kaldım.
-2. bir sorunda elektriğe doğrudan çıkış almıştım herhangi bir anahtar kontrol etmiyor ledleri,fakat elektrikler gidip gelince kendine kendine yanmaya başlıyor ledler...Kumandadan kapalı olmasına rağmen otomatik açılıyorlar,neden hala anlamadım acaba yanlış bir bağlantı filanmı yaptım ?

Bunlardan nasıl kurtulabilirim? Kumandaların frekansını değiştirmek istesem yapabilirmiyim? Yardımlarınızı bekliyorum:) Konuyu nereye açayım bilemedim,en uygun burası olduğunu düşündüm,yanlışsa kusuruma bakmayın lütfen..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
IR alıcısının etrafını gölgelik siperlik tarzı kaplamayı dene ön yüzü hariç, işe yaramazsa mümkünse eski cihazlardan tv tamrcilerinden renkli IR filtre edin. Bu yöntemler gelişigüzel sinyal almasını engellemeli sinyal alma açısını daraltmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst