RGB Şerit Led Kontrolcü Sorunu

Xnetas

Üye
Katılım
7 Ağu 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Merhabalar arkadaşlar,ustalarım

Elimde 5050 RGB şerit led var,yeteri kadar güç kaynağı var fakat elimdeki kontrolcünün kumandası diğer evdeki tv ve mediaplayer ile karışıyor.

-Tvnin kumandasında bir tuşa basınca (örn ses açma) tavandaki ledler renk değiştiriyor,kanal değiştirmeye basınca flash efekti yapmaya başlıyor vs gibi... Evdeki tüm konumlara değiştirdim fakat yinede algılıyor,önünü iyice kapatınca bu seferde kendi kumandası algılama yapmıyor.Şaşırdım kaldım.
-2. bir sorunda elektriğe doğrudan çıkış almıştım herhangi bir anahtar kontrol etmiyor ledleri,fakat elektrikler gidip gelince kendine kendine yanmaya başlıyor ledler...Kumandadan kapalı olmasına rağmen otomatik açılıyorlar,neden hala anlamadım acaba yanlış bir bağlantı filanmı yaptım ?

Bunlardan nasıl kurtulabilirim? Kumandaların frekansını değiştirmek istesem yapabilirmiyim? Yardımlarınızı bekliyorum:) Konuyu nereye açayım bilemedim,en uygun burası olduğunu düşündüm,yanlışsa kusuruma bakmayın lütfen..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
IR alıcısının etrafını gölgelik siperlik tarzı kaplamayı dene ön yüzü hariç, işe yaramazsa mümkünse eski cihazlardan tv tamrcilerinden renkli IR filtre edin. Bu yöntemler gelişigüzel sinyal almasını engellemeli sinyal alma açısını daraltmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst