RF tag

mobilspy

Üye
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
122
Puanları
1
Yaş
44
arkadaslar içinizde rfidlerle ilgilenen varmı bu konu hakkında araştırma yapıyorum ama türkce kaynak oldukça kısıtlı bu konu hakkında ben öncelikle bu konuyla ilgili iki tane link vererek başlıyacağım ilgilenen birileri varsa belki işine yarar.

microID® 125 kHz RFID System Design Guide
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/51115F.pdf
microID® 13.56 MHz RFID Design Guide
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/21299E.pdf

şimdi benim sorunum bir adat reader yapmak istiyorum pasif rfid leri okutmak için bir reader ama bunların belirli bir standartı yok bildigim kadarıyla ancak Class 1 Gen 2 diye bir standart sözkonusu buda türkiyede izin verilen frekans aralığında yani 865.6–867.6 MHz aralığında peki ürünlere üretim esnasında EPCler eklendiğine göre 865.6–867.6 MHz aralığında yapılacak bir rfid reader nekadar işime yarar sizce ve artı olarak bu readeri yapmak için kullanıla bilecek bir çok chip var bunlardan hangilerini piyasada daha rahat bulabilirim. bir diyer problem yukarıdaki dosyalar ingilizce dokumanlar ve benim ing. baya zayıf bunların türkcesini bula bilecek, bunları çevirebilecek yada özetleyebilecek bi arkadas varmı acaba, ilgili arkadaşlara teşekkürler.

Not :
bunların dışında elimde türkçe ve ing. dokuman mevcut ilgilene arkadaşlar varsa onlarıda ekleye bilirim...
 
Dostum FUTURLEC firmasinin çok uygun fiyatlı(40 $ civarı) RFID okuyucuları var. FUTURLEC firmasının Türkiye distürbütörü varmı bilmiyorum ama yoksa bile yurtdışından rahatlıkla getirtebilirsin.
iyi çalışmalar
 
arkadaslar bi anlaşmazlık var sanırım ben satınalmayı falan düşünmüyorum, RFID reader tasarlamak istiyorum onun için araştırma yapıyorum. yoksaki türkiyede de kaliteli üretim yapan firmalar mevcut neden yurt dışından getirteyim. türkiyede de 60$ civarında neden yurtdısında 40$ vereyim elimin altında varken.
 
rfid ile kullanılan chiplerin yapısı hakkında bilgi lazım yardımcı olursanız sevinirim
 
merhaba arkadaşlar ben 125 KHz rfid reader yaptım. konu ile ilgili ilk verilen linkte tüm ayrıntılar var. gayet güzel çalışıyor.
 
yapmıs oldugun reader'ın devresini gonderebiilirmisin?
 
GYRFID is a purchase platform for global System Integrators with RFID Technology. It offers a wide range of smart cards and RFID tags, as well as readers and card accessories. The products can be embedded with 125KHz EM4102,T5577,Hitag; 13.56Mhz Mifare, ICODE, Tag-it; 868Mhz-915Mhz Class1 Gen2 chips. The encapsulation type covers ISO Card, keyfob, wristband,disc tag,laundry tag etc. gyRFID also welcome OEM service and personalization to create value for the sponsors. GYRFID products are widely applied in access control system and industrial managements projects. For more information, please link to ::GYRFID supplies Magnetic Card, Smart Card, RFID Transponders
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst