Merhabalar, kendi araştırmam doğrultusunda pek fazla basit sayılacak Rf yükseltici devresi bulamadığım için yapay zekadan elde ettiklerimi referans alarak bir devre tasarladım. Rf modülatörden alacağım sinyali biraz olsun yükselterek evin içinde yayını kablosuz olarak almak için kullanacağım. basit bir hobi devresi olacak, parça temin ettiğim sitede ve muadillerinde ayarlı bobin bulamadığımdan dolayı pot ile gaini azaltıp arttırmayı düşündüm. devreyi daha basit olması ve sadece çalışabilmesinin benim için yeterli olmasından dolayı ayarlı kondansatör kullanmayı tercih etmedim. Devrede 2n3866 kullanacağım vhf bandı için yeterli olduğunu ummaktayım daha iyi alternatiflerine baktım fakat stokta olmadığından dolayı bu transistörle ilerleyeceğim.
elimde 1 μH bir direnç tip bobin mevcut kazanımı arttırmak için 12v'tan collectöre giden 3.3k dirence paralel yahut direnci iptal edip bobinle devam ederek deneyeceğim. eğerki Modülatörün sinyalini yükseltmeyi başarabilirsem yaptığım basit bir radyo vericisi var onlada deneyerek deneyimlerimi burada paylaşacağım.
elimde 1 μH bir direnç tip bobin mevcut kazanımı arttırmak için 12v'tan collectöre giden 3.3k dirence paralel yahut direnci iptal edip bobinle devam ederek deneyeceğim. eğerki Modülatörün sinyalini yükseltmeyi başarabilirsem yaptığım basit bir radyo vericisi var onlada deneyerek deneyimlerimi burada paylaşacağım.