@binbaşı Rezonans fenomeni ile ilgili bunun sadece mekanik olarak çalışan sistemlerini de yapabiliyorlar. Zira Orffyreus'un tekerleği bu prensip ile çalışıyordu. Sistemde bir tür iki aşamalı mekanik osilatör kullanıyolar ve bu osilatör doğru açıda salınımda tutulduğunda giriş enerjisinden fazla çıkış enerjisi üretiyor. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için adresini ziyaret edin ve aşağıdaki videoyu sonuna kadar izleyin.Merhaba. Çok değerli arkadaşlar; rezonans devreleri dediğimiz olay aslında elektrik-elektronikteki osilatör (düzenli titreşim) devreleridir. Bu devrelerde osilasyonun devamlılığı için osilasyon sırasında kaybolup eksilen enerjiyi gerekli geri besleme devreleri ile osilasyonun tam sonlanacağı anlarda bu zamanlamalarda mutlaka yerine koyarak o devreye transfer ederiz ki böylece bu osilasyon devresi bir süreklilik sağlanarak devamlı olarak veya kesilmeden çalışma imkanı bulabilsin.
Osilasyonu asgari düzeyde tutup karşılıklı osilasyonda, bir kenarda hiç kullanılmadan duran fazla enerjiyi sonsuz döngüyle kullanabileceğimizi savunuyorsunuz, çok yanlış anlamadıysam eğer. Bu fikir veya proje şimdilik imkansız görünüyor. Çünkü o zaman solar elektrik santralleri, rüzgar santralleri, nükleer elektrik santralleri, hidro-elektrik santralleri, vb. tümünün kullanımı çok gereksiz kalacak, bir kereliğine osilasyon doğru şartlarda girilerek osilasyonda arta kalan enerji fazlalığı sonsuz döngüyle sonsuza kadar devam edebilecek ve ek enerji katkısına hiç gerek kalmamış olacak. Bu düşünce şimdilik çok ütopik veya hayal ötesi bir proje olarak görünüyor, halen geçerliliği olan elektrik, mekanik ve termodinamik kanunlarının karşısında.
En basit bir benzetme ile ; bir ağacın dalına iple bağlı olup salıncakta gidip gelerek devamlı sallanan birisine devamlı itme hareketi desteği olmadıkça veya bu itme desteği aniden kesilince bu salıncağın gidip gelmeleri gittikçe yavaşlayacak (sönümlenecek) ve en sonunda duracaktır. Dünya kanunları şimdilik maalesef bu şekildedir. Kaybolup yitilen enerjiyi bizler yerine ilave edemedikçe bu mekanik hareketler veya elektrik-elektronikteki iç osilasyon döngüsü sonsuza kadar süreklilik kazanamayacak ve kaçınılmaz son olarak yavaşça sönecektir. Kolay gelsin.
Evet haklısın osilasyon durur ancak itme gücüne ve karşılığında çekiçte meydana gelen güce baktığında arada en az 10 kat fark var ve bu fazlalık hasat edilerek salınım geri besleniyor. Termodinamik prensipleri ben de biliyorum ancak bu konuda binlerce video izledim ve bunlardan bazıları gerçekten işe yarar görünüyor.salıncakta itme desteği olmadan hareket sönümlenir… enerji biz eklemedikçe osilasyon durur
BANA İNANIN FİZİK KURALLARI VE TERMODİNAMİK KANUNLARI ASLA AŞILAMAZ. AŞILIR DİYENLER YANILIR. VİDEOLARA PEK FAZLA GÜVENMEYİN DERİM.Evet haklısın osilasyon durur ancak itme gücüne ve karşılığında çekiçte meydana gelen güce baktığında arada en az 10 kat fark var ve bu fazlalık hasat edilerek salınım geri besleniyor. Termodinamik prensipleri ben de biliyorum ancak bu konuda binlerce video izledim ve bunlardan bazıları gerçekten işe yarar görünüyor.
Bunu sana yine bir video ile anlatayım.
Videodaki arkadaş Milkovic sarkacının işe yaradığını göstermek için sarkacı manyetik olarak salınımda tutuyor ve karşılığında çekiç tarafındaki selenoid jeneratör fazlaca elektrik üretiyor ve zaten ilk salınımı da bu enerji ile besliyor ve haricen 12 ledi yakmayı başarıyor. Ledler sürekli yanacak şekilde de tasarlanabilirdi.
Milkovic sarkacı evet kesinlikle işe yarıyor. Sana yemin ederim. Bu konu üzerine çok araştırma ve hesap yaptım. Şimdi bunu sadece elektronik olarak da yapabiliyoruz. İşte benim üzerinde çalıştığım konu bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?