Renault 9 Spring Dijital saat tamir

htk

Üye
Katılım
8 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin, elektroniğe olan merakımdan (Ama sadece merak tam bilgim olmadığı için proje üretemiyorum.) dolayı sitenize üye oldum. uzun süredir de forumu zaman buldukça incelemeye çalışıyorum ve farklı farklı fikirler ediniyorum sayenizde benim sıkıntım arabamın dijital saat göstergesi. Çünkü geçenlerde saatin patlayan lambasını değiştirmek için söktüm ve sökmüşken de bir temizliğini yapıyım diye açtım içini incelemeye başladım (yapamazsam da bozamazmıyım diye :)) ve lamabasını kırmızı led ile değiştirdim 9V luk adaptörle denedim ve topladım. arabaya götürüp taktım lambam çok güzel yanıyor ama ekranda sadece kırmızı ışık var malesef saat çalışmıyor ekranın bastığı lastikler filan yerli yerinde duruyor. Acaba bu saatin tamiri mümkünmü (içinde bulunan devre elemanlarına zarar verme ihtimalim nedir) mümkünse ve yardımcı olursanız çok memnun olurum. İlgi ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
htk büyük bir ihtimal cihazın microchip kısmı zarar görmüş olabilir yaklaşık 12 yıldır bu ve benzeri arabaların beyin arızalarını montaj ve bakımını yapıyorum tel:******* ara görüşelim detayları
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Dostum telefon numaranı yazmışsın ama malesef iletişim bilgileri silinmiş arayamıyorum. Ama yinede ilgine teşekkür ederim.
 
Eğer Lede devre üzerindeyken voltaj uyguladınız ise besleme veya bağlı olduğu devre bozulmuş olabilir.Saat devresinin resmini ve tam olarak hangi noktadan kaç volt verdiğinizi resimde belirtirseniz size tam olarak neyin bozulduğunu söyleyebilirim.
 
kullandığım adaptör 12 V luk bir adaptördü şu an fotoğrafları yok elimde en kısa zamanda fotoğrafını çekip işaretleyerek gösteriyim ben size
 
Son düzenleme:
istersen bir daha dene ******* siliniyor hemen yada aynı gün ne zaman foruma girecegini yaz birlikte girelim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst