Renault 9 Hoparlör Ölçüleri

-Acemi-

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
4 Ağu 2007
Mesajlar
3,017
Puanları
720
Arkadaşlar Renault 9 otomobilin ön konsoldaki hoparlör ölçülerine ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Ön konsoldaki hoparlörler yerleşim yerlerindeki hoparlör delik merkezleri arasındaki ölçüler:120 mm.* 74 mm.(Dikdörtgen şeklinde)dir.Saygılarımla.Kolay gelsin.
 
Ön konsoldaki hoparlörler yerleşim yerlerindeki hoparlör delik merkezleri arasındaki ölçüler:120 mm.* 74 mm.(Dikdörtgen şeklinde)dir.Saygılarımla.Kolay gelsin.
Hocam dediğiniz gibi bugün söküp ölçtüm ancak o ölçüde kaliteli hoparlör bulunmuyor. Acaba 10 cmlik yuvarlak hoparlör alsam uydurabilir miyim?
 
Evet.Dediğiniz çaptaki hoparlörler,konsolun arka kısmında ve yanlardaki uygun olan boşluklar sebebiyle rahatça yerine olacaktır.Daha büyük çaptakilerin olmayacağını sanıyorum.(Merkez delik ölçülerinin dışında konsolun arkasında 15-16 cm. boyuna,10-11 cm. de enine olarak boşluk kalıyor.) Vidalama yapılmadan hoparlörün arkasından sünger desteğiyle bastırıp sıkıştırarak,stabil olarak ön hoparör ızgaralarına hoparlörleri temas ettirip,sıkı temas edecek ve oynamayacak bir şekliyle tespit edebilirsiniz.Zaten arabayı ilk satın aldığım yıllarda ben de yuvarlak hoparlörleri(9-10 cm.lik) satın alıp,arkadan sünger yığınları vasıtasıyla çift olarak satın aldığım hoparlörlerin bu şekilde montesini gerçekleştirmiştim.Konsolun bir tarafındaki arka kısmından, ayrıca dahili bir havalandırma borusu geçtiğinden,hoparlörlerin yalnızca bir tanesini,arka kısmından geçirirken bir güçlüğünüz olabilir.Bu güçlüğü de,bu geçmekte olan plastik boruyu bir miktar esnetip hafifçe geriye doğru bastırarak,azıcık elinizle ezerek(Çok yumuşaktır),hoparlörlerden birinin geçişi sırasındaki,ilk geçiş kolaylığını sağlarsınız,bu kesinlikle zor bir işlem de olmayacaktır.Hoparlörlerin arkasını çok derin(Standardların çok dışında abartılmış derinliklerde)olarak seçerek satın almamanızda yarar vardır.(Yalnızca bir tanesinin alt kısımdan yukarı doğru,yerine yerleştirilmesi sırasındaki plastik boru engeli yüzünden)Kolay gelsin.Saygılar.
 
Tamamdır hocam, 10 cmlik hoparlör alacağım o zaman. Bir de arka cam önünde bagajdan gözüken hoparlör yuvaları var sanırım onlarda 10cm lik doğru mudur?
 
Bakın,orijinalinde ince çelik saçta kolaylık amacıyla kullanıcılar için bırakılan ölçülerde,yani orta boy hoparlörler için olması lazım.(10 cm.çaplı gibi.)Ama ben biraz daha büyük boy pioneer hoparlörler seçip aldığım için,ayrıca bu deliği sanayide kestirerek daha büyük çapla değiştirip genişletmiştim.Bu nedenle kolaylık olarak kullanıcı için düşünülmüş,halıfleks kaplamada kesilmiş bir daire ve saçta çizilerek zayıflatılmış,hafif bir temasla,itmeyle çıkıp dışarı düşecek olan saç daire ölçüsünü net olarak da hatırlayamıyorum.Arka kısımda daha büyük hoparlör montajına uygun,yeterli boş alan ayrıca bulunmaktadır.Herhalde orijinal çap ölçüsüne tam uygun olan montajı yapmak istiyorsunuz sanırım.İstediğiniz uygun,daha büyük çapta ve uygun watt.gücünde seçilecek olan hoparlörlerin montajını,delik çapını daha büyük olarak kestirip genişleterek de yapma imkanınız vardır.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Bakın,orijinalinde ince çelik saçta kolaylık amacıyla kullanıcılar için bırakılan ölçülerde,yani orta boy hoparlörler için olması lazım.Ama ben biraz daha büyük boy pioneer hoparlörler seçip aldığım için,ayrıca bu deliği sanayide kestirerek daha büyük çapla değiştirip genişletmiştim.Bu nedenle kolaylık olarak kullanıcı için düşünülmüş,halıfleks kaplamada kesilmiş bir daire ve saçta çizilerek zayıflatılmış,hafif bir temasla,itmeyle çıkıp dışarı düşecek olan saç daire ölçüsünü çok net olarak da hatırlayamıyorum.Arka kısımda daha büyük hoparlör montajına uygun,yeterli boş alan ayrıca bulunmaktadır.Herhalde orijinal çap ölçüsüne tam uygun olan montajı yapmak istiyorsunuz sanırım.İstediğiniz uygun,daha büyük çapta ve uygun watt.gücünde seçilecek hoparlörlerin montajını,delik çapını kestirip genişleterek de yapma imkanınız vardır.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Sacın üzeri sadece kumaşla kaplı değil mi hocam?
 
"Sacın üzeri sadece kumaşla kaplı değil mi hocam? "

Benim aracımdaki konstrüksiyon(Döşeme yapısı;yerde ve arka hoparlörler kısmındaki zeminlerde,ince,gri halıfleks kaplama) fabrika çıkışı olarak(Buz beyazı,1992 model GTE Broadway,L 423 motor yapılı,orijinal ilk el,süper benzinli,şu anda LPG'siz,89.000 km.'de)bu şekilde bana anahtar teslimi yapılarak satılmıştı.Bunun opsiyonel olarak farklılık esnekliğine sahip olabileceğini düşünebiliriz sanırım.Sizin fabrika çıkışlı aracınız ayrıca opsiyonel ayrı bir tercihle bu şekilde olmuş bulunabilir zannedersem.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst