Reed switch ile asansör kabin durum kontrolü

derorhan

Üye
Katılım
7 Ara 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
36
iyi günler arkadaşlar.
PLC kontrollü 5 katlı bir asansör projem var.(80 cm boyunda ahşap bir maket yaptırdım.her kat 15cm)
kabinin iç duvarına bir mıknatıs yapıştırıp, reed siviç bu mıknatısı algıladıgında( kabin kata geldiginde) siviç bilgisini kullanarak kabini katta durdurmayı düşünüyorum. bu gün malzemeleri aldım.algı mesafesini ölçmek için evde mıknatısla birkaç deneme yaptım. siviç pek olumlu sonuç vermedi. mıknatısı tüpün ortasına yaklaştırınca neredeyse algı yapmıyor.tüp başlarına dogru yaklaştırdıgımda ise 1-2cm civarı bir algı mesafesi var.?
tüpü asansör duvarına yapıştırıcam.
sorun şu;
saglıklı bir durma işlemi için(sensör bilgisini kaybetmemek için) sivici asansör duvarına yatay yapıştırmayı düşünüyorum. Tecrübesi olan yada daha iyi bir fikri olan arkadaştan yardım almak isterim.(mesela mıknatıs şekli ne olmalı)
sivicin bir ucunu PLC giriş(I) rölesine,diger ucunuda + çıkışa direk baglasam sorun oluşturur mu? (fatek Fbs 40MA PLC kullanıcam.)( redüktürlü dc motor kullanıyorum. motor enerji kesildikten sonra bir miktar daha dönüyor.)
motor beslemesini dışarıdan yapıcam.)
şimdiden çok teşekkürler.
iyi günler.
 
motor besle uçlarını durma esnasında kısa devre edecek şekilde bağlantı yaparsan motora frenlem yaptıra bilirsin buda daha hassas durma sağlıyabilir sana
 
motor en iyi ihtimalle 10 saniye kısa devre olarak kalıcak. hatta çagrı ve yönlendirmelerin olmadıgını düşünücek olacaksak; uzun süre kısa devre olarak kalacaktır. bu durum benim güç kaynagıma veya motoruma zarar getirmez mi?
büyük olasılıkla adaptör yanıcaktır.
yanılıyor muyum?
başka ne tür bir çözüm yolu olabilir ?
her katta çift siviç kullanmak istemiyorum.
 
Eğer direk + vereceksen PLC kılavuzuna bak,belki zarar verebilir.Ona göre direnç bağlarsın.Bu arada reed switch e karşılık gelen mıknatsı da reed switch yönünde koy.Dikse dik,yataysa yatay...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,671
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst